LLETRAFERITS – L’art de Tarragona, inspiració literària

art de tarragona, inspiració literària

PUBLICITAT

Parlarem de literatura inspirada en l’art tarragoní i amb els guanyadors de narrativa dels premis literaris de Tarragona.

Ens acompanya Adrià Targa, mestre del taller de poesia “Deu dijous de versos” i dues alumnes, Montserrat Pagès i Maria Dolors Torrents. Ens parlen de l’activitat de dijous al MAMT, durant la qual els alumnes del taller de poesia de l‘Escola de Lletres van recitar les seves creacions, inspirades en obres del museu.
L’altra inspiració artística és el cas de “L’escultor de Déu”, una novel·la escrita per Vicenç Aguado i en la qual alguns dels escenaris són la nostra ciutat. Per aquest motiu, l’autor ha realitzat aquest dissabte una ruta per cada punt emblemàtic, que ha finalitzat a la llibreria la rambla amb un col·loqui i una signatura de llibres.

Tirem una mica enrere en el temps, perquè el dissabte passat es van entregar els premis literaris de Tarragona. Dos a narrativa, llarga i curta, un a traducció i un a guió radiofònic. Avui ens centrem en narrativa. El premi Pin i Soler va ser per Xavier Aliaga i el Tinet per Amanda Bassa.
Xavier Aliaga és de Xàtiva i guanyava el premi amb “Les quatre vides de l’oncle Antoine”. L’acció de l’obra transcorre durant la guerra civil, però que no és una novel·la bèl·lica. El jurat ha descrit com a molt “íntima”, un adjectiu que el mateix autor ens justifica. La guanyadora del premi Tinet és Amanda Bassa, qui ha captivat al jurat amb l’obra “Obsessió”. L’autora parla, com a mare, de la relació entre mare i fill, i la necessitat de protegir i sentir-se protegit.

AGENDA LITERÀRIA

Aquesta setmana ens espera una agenda plena del tot d’activitats literàries.

L’Ateneu de Tarragona, en el marc de la XXVIII Setmana Cultural, entrega els premis Concurs de poesia Mossèn Cinto Verdaguer, aquest mateix diumenge a les 19h.

El port de Tarragona, a més, celebra el dia Marítim Europeu, amb una activitat de contacontes, a càrrec de la tarragonina Rat Cebrian, a les 12 del migdia al museu del Port.

Dimecres la Biblioteca Pública en el marc del cicle ‘Tastets de Patrimoni’ organitza Campanes i campaners del camp de Tarragona, A càrrec de Jesús Martínez, de CÒDOL Educació.

I finalment dijous, a dos quarts de vuit del vespre a la llibreria Adserà, l’espectacle narratiu-musical “Cartes de la Serra de Pàndols”, a càrrec d’Aleix Cortès i Muntsa Plana que ens ofereixen un viatge a partir de cartes delicades i vivències reals sobre la Batalla de l’Ebre, plenes d’emoció i d’amor a la família… plenes de patiment i, també d’esperança.

PUBLICITAT