LLETRAFERITS – “‘Xiuxiueig literari’ És el meu 14è llibre, el meu llibre d’or”

Avui parlem d’una iniciativa literària que uneix a les tres principals llibreries tarragonines: La Rambla, La Capona i l’Adserà. També ens acompanya Núria Gómez, amb el seu 14è llibre, “Xiuxiueig literari”.

PUBLICITAT

Rosa Marrugat, de la Llibreria la Rambla i Josep Rovira de la llibreria la Capona ens expliquen Taberna Libraria, la iniciativa llibretera de Tàrraco Viva. Una iniciativa que presenta literatura sobre l’època romana i que cada any ha crescut, fins al punt, que l’espai comença a ser insuficient. Els llibreters també reclamen la reedició d’una guia sobre Tarragona, concisa i actualitzada.

Núria Gómez, escriptora i regidora del PP a Torredembarra presenta “xiuxiueig literari”, un recull íntim d’un centenar d’articles que, al llarg dels anys, l’autora ha escrit sobre diversos temes d’actualitat.

AGENDA LITERÀRIA

Dimarts 6 de juny a les 18 h, a la Catedral de Tarragona

Conferència: “Els primers epigrafistes: Antonio Agustín, Lluís Pons d’Icart i les inscripcions romanes a Tarragona”, a càrrec d’Alejandra Guzmán Almagro, especialista en textos antics a l’Època moderna, Epigrafia i antiquaris dels segles XV al XVIII.

Dimecres 7 i dijous 8 de juny a les 19.30 h, a la Biblioteca Pública

L’ESCAT fa balança d’un any de literatura.

Dimecres de narrativa, amb Joan Cavallé i Dijous de poesia, amb Isabel Ortega.

Organitzen: Escriptors del Camp de Tarragona, Càtedra Josep Anton Baixeras, Departament de Filologia Catalana, Universitat Rovira i Virgili i Biblioteca Pública de Tarragona.

Dissabte 10 acaba el curs “Els lleguatges de la realitat”, de l’escola de lletres i impertit per la periodista agnès llorenç, sobre com utilitzar les eines de ficció en relats realistes, com el periodisme.

L’editorial vallenca cossetània ja ha presentat les novetats de maig. Algunes d’aquestes són Cuina vegana casolana de Zaraida Fernández, Esnòrquel de Miquel Àngel Pérez-De-Gregorio i Carles Roqué, Transcripcions de Gabriel Guasch Secall o Joan Poblet i Teixidó de Xavier Ferré Trill. També la col·lecció 100 trucs, il·lustrada per Aina Bestard.

PUBLICITAT