L’Ull19: Sortint de la part fosca

En aquesta dinovena revista hem parlat de les addiccions a les drogues i l’alcohol. Hem intentat conèixer a aquelles persones que han pogut superar aquesta malaltia i també algunes entitats que treballen amb tot això.


Reportatge

Sortint de la part fosca

PUBLICITAT

Hi ha llum al final del túnel. Aquest és el missatge que vol transmetre el Juan, una persona que va entrar al Projecte Home després d’intentar desenganxar-se de la cocaïna en diverses ocasions. Sembla que aquest cop sí que se’n surt, tot i les dificultats derivades de la COVID-19.  (escolta-ho)


Entrevista

Juan: “Quan comences un tractament et sents tranquil”

El projecte home és una ONG que va néixer amb l’objectiu de poder donar resposta a aquelles persones que patien alguna addicció i per la seva situació no tenien opció a anar en altres centres.

Hem parlat de l’experiència del Juan, i també del projecte amb al coordinadora de Reus i Tarragona Maria San Juan. (Escolta-ho)


Laia Roca 2021

Aquesta temporada comptarem amb les il·lustracions de la dissenyadora, Laia Roca.

“En la il·lustració d’aquesta setmana he volgut representar el bucle on entres quan tens una addició. En aquest cas, els blísters representen la presó mental en què es troba un addicte. L’alliberament mental i físic està representat com el renaixement o despertar d’un paradigma obscur i absorbent en el qual les persones es consumeixen.”


Oscàrboles | Vídeo

“Un mono que lo flipas”

Una setmana més l’Oscárboles ha compost una cançó. Aquest cap de setmana ens explica la història d’un noi de 15 anys. (escolta-ho i mira-ho)

Recupera aquí totes les seves cançons.


Anàlisi

La importància d’explicar-ho tot

Les addiccions són un problema, una malaltia que avui dia encara costa parla i entendre. Però els qui la pateixen se’n poden sortir i ho poden deixar tot.

La importància de la prevenció i explicar les coses és essencial per tractar aquesta malaltia i també evitar que les persones que la pateixen se sentin cohibides i tinguin por de ser jutjades. De tot plegat n’hem parlat amb Artur Sardà, Psicòleg Clínic del Servei d’Addiccions i Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Reus, a més de membre del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, i Àlex Palazón, un dels creadors del Kultura Alternativa. (escolta-ho i mira-ho)



Aquest contingut vol portar visions del territori a través de diferents òptiques: la periodística i l’artística. Cada cap de setmana a la nostra web podràs veure aquest especial creat per l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona (Marina Pérez, Laura Rovira, Sebas Fernández i Quim Espinosa) amb la col·laboració de Laia Roca i Oscárboles.

PUBLICITAT