L’Ull21: Sobreviure

En aquesta vint-i-unena revista hem parlat d’un problema que encara molts cops és tabú: el suïcidi. A poc a poc es fan passes per prevenir aquestes morts, i ajudar a les persones que estan en risc.


Reportatge

Sobreviure

PUBLICITAT

És una mort silenciosa i que deixa al darrere una sèrie de supervivents que han de passar un dol molt dur. Hi ha senyals, però no estem preparats per reconèixer-les i se’n parla molt poc.

Sergio Garcia és el psicòleg del Telèfon de l’Esperança, una entitat que va néixer fa uns 30 anys. Mitjançant aquest servei donen atenció les 24 hores a aquelles persones que ho necessiten, ara també compten amb el telèfon de prevenció del suïcidi. (escolta-ho)


Entrevista

Borràs: “Hi ha molts dubtes al voltant del dol”

L’entitat Després del Suïcidi – Associació de Supervivents treballa des de fa molts anys amb totes aquelles persones que han patit la mort d’algú propera per suïcidi. A Tarragona compta amb un grup que es trobava, fins abans de la pandèmia, a l’Espai Mémora.

N’hem parlat la Presidenta de l’entitat, Cecília Borràs, i també amb l’Anna Lara, voluntària.(Escolta-ho)


Laia Roca 2021

Aquesta temporada comptarem amb les il·lustracions de la col·laboradora i dissenyadora, Laia Roca.

“Les situacions mentals extremes a les quals pot arribar una persona per plantejar-se el suïcidi es poden deure a molts factors, això és el que he volgut representar en la meva il·lustració. L’acumulació de sentiments que genera una massa de problemes dels quals no et pots despendre, perseguint-te allà on vas.”


Oscàrboles | Vídeo

“Hay esperanza”

Una setmana més l’Oscárboles ha compost una cançó. Aquest cap de setmana ens explica una bonica història de com ha anat canviant l’ofici de pescador.

L’Oscárboles ens torna a explicar una història. Però en aquest cas ho fa ple d’esperança, per ensenyar i demostrar a tothom que hi ha moments molt complicats i difícils, però es poden superar demanant ajuda. (escolta-ho i mira-ho)

Recupera aquí totes les seves cançons.


Anàlisi

Un problema social

Les últimes dades, que són del 2018, de l’Institut Nacional d’Estadística indiquen que van morir 57 persones per suïcidi a la demarcació de Tarragona. Una mort silencionsa i amb molts estigmes.

De tot plegat n’hem partlat amb el Dr. Antoni Labad, expresident de la Comissió Deontològica del Col·legi de Metges de Tarragona i amb Guifré Cardona, membre de la secció d’emergències del Col·legi de Psicologia de Tarragona. (Mira-ho i escolta-ho)Aquest contingut vol portar visions del territori a través de diferents òptiques: la periodística i l’artística. Cada cap de setmana a la nostra web podràs veure aquest especial creat per l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona (Marina Pérez, Laura Rovira, Sebas Fernández i Quim Espinosa) amb la col·laboració de Laia Roca i Oscárboles.

PUBLICITAT