L’Ull28: Llegint Tarragona

En aquesta vint-i-vuitena revista hem fet referència, com no podia ser d’altra manera a Sant Jordi. Però hem volgut anar més enllà i parlar de llibreries, llibres i hàbits de lectura.


Reportatge

Llegint Tarragona

PUBLICITAT

L’olor de paper i a tinta, remenar llibres entre prestatgeries, o fins i tot demanar consell al llibreter o llibretera que està darrere el taulell. Ja fa temps que hi ha moltes persones que diuen que les llibreries acabaran desapareixent. No sabem si això passarà, però és cert que a Tarragona en queden dues. La Gertri Adserà està al capdavant de la llibreria familiar Adserà de Tarragona. Es va fundar l’any 1966, fa 55 anys pels seus pares amb la intenció que quedés arrelada al seu entorn i fos oberta a la ciutadania.  (Escolta-ho)


Entrevista

Pitu Rovira: “Una ciutat sense llibreries és un desastre”

La llibreria La Capona va obrir les portes el mes de juliol del 1997. Del sector del llibre n’hem parlat amb Pitu Rovira. (Escolta-ho)


Laia Roca 2021

Aquesta temporada comptarem amb les il·lustracions de la col·laboradora i dissenyadora, Laia Roca.

“Aquesta setmana he volgut representar una realitat trista, on els llibres es van substituint cada vegada més per versions digitals o simplement, es compren online, fent que les llibreries perdin terreny, i deixant a poc a poc també l’essència del mercat del llibre, els llibreters”


Oscàrboles | Vídeo

“Un conte sense final

Una setmana més l’Oscárboles ha ens ha explicat la llegenda de Sant Jordi. Però ho ha fet a la seva manera, cantant una cançó especial i a més en català.

(Escolta-ho i mira-ho)

Pots recuperar aquí totes les seves cançons de l’Ull Tarragoní, de les dues temporades.


Anàlisi

Paper i lletres

Sant Jordi dia de llibres i roses. On maldestres traficants canvien llibres per roses, així com diuen els Txarango. Enguany s’ha viscut de forma diferent, comparat amb el 2020. No estàvem tancats a casa, i els professionals s’han pogut col·locar a la Rambla Nova de Tarragona.

Precisament nosaltres hem volgut parlar de llibres, i concretament de llibreries. Però no d’aquelles que són generalistes i que ja tenim familiaritzades, si no d’aquelles que són diferents. I ho hem fet acompanyats de l’Oliver Bueno, responsable de Drakkar i la Bàrbara Garcia Bo, al capdavant de Re-Read. Ens han explicat la seva experiència i com ho veuen tot.

(Mira-ho i escolta-ho)Aquest contingut vol portar visions del territori a través de diferents òptiques: la periodística i l’artística. Cada cap de setmana a la nostra web podràs veure aquest especial creat per l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona (Marina Pérez, Laura Rovira, Sebas Fernández i Quim Espinosa) amb la col·laboració de Laia Roca i Oscárboles.

PUBLICITAT