L’Ull30: Arrels treballadores

En aquesta trentena revista hem intentat viatjar en el temps per conèixer aquelles persones que van arribar a Tarragona durant la industrialització. Aquelles famílies que buscaven feina i oportunitats.


Reportatge

Arrels treballadores

PUBLICITAT

A finals dels anys 50 algunes indústries es comencen a instal·lar a Tarragona, especialment indústries químiques. Aquest impuls industrial tindrà repercussió en l’aspecte urbanístic i constructiu, és quan apareixen alguns dels barris que coneixem avui dia. La població va anar creixent. Així doncs diverses empreses es van anar instal·lant al territori. Fins i tot en van arribar d’internacionals que buscaven mà d’obra barata.  (Escolta-ho)


Entrevista

Ferrer: “Els barris de Ponent transformen Tarragona”

Hem parlat Cristian Ferrer sobre la història obrera. (Escolta-ho)


Laia Roca 2021

Aquesta temporada comptarem amb les il·lustracions de la col·laboradora i dissenyadora, Laia Roca.

“Aquesta setmana m’he inspirat en la famosa foto d’autor anònim dels obrers sobre la biga, intentant fer-ne una versió més tarragonina per a plasmar la importància que van tenir els obrers en la construcció dels barris a la ciutat de Tarragona.”


Oscàrboles | Vídeo

“Orgullo de nuestra ciudad”

Una setmana més l’Oscárboles ha fet una cançó. Aquesta amb una reivindicació a diferents sectors.

(Escolta-ho i mira-ho)

Pots recuperar aquí totes les seves cançons de l’Ull Tarragoní.


Anàlisi

Les dones, claus en les lluites obreres

Als anys 50 comença la industrialització de Tarragona. Això fa que moltes persones d’arreu d’Espanya vinguin a la ciutat per buscar una oportunitat i treballar. Per això a poc a poc es van anar a formar alguns dels barris que coneixem avui dia. Primer van tenir problemes de subministrament, però es van anar solucionant.

Precisament d’aquest passat tarragoní en volem parlar amb Teresa Fortuny, Secretari General de pensionistes i jubilats de Tarragona de CCOO i Joan Llort, Secretari General de Tarragona d’UGT.

(Mira-ho i escolta-ho)Aquest contingut vol portar visions del territori a través de diferents òptiques: la periodística i l’artística. Cada cap de setmana a la nostra web podràs veure aquest especial creat per l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona (Marina Pérez, Laura Rovira, Sebas Fernández i Quim Espinosa) amb la col·laboració de Laia Roca i Oscárboles.

PUBLICITAT