L’Ull33: Desconnectats

En aquesta trenta-tresena i última revista d’aquesta temporada hem volgut parlar del transport públic al Camp de Tarragona. Fa molts anys que hi ha una problemàtica que no s’acaba de resoldre i sempre es parla de fronts comuns.


Reportatge

Desconnectats

PUBLICITAT

Potenciar l’ús del transport públic i evitar els desplaçaments en vehicles privats per distàncies relativament curtes és un dels objectius que volen dur endavant els diferents Governs que han anat passant per la Generalitat, però també per Tarragona i els municipis del voltant.

Les connexions de transport públic amb el Camp de Tarragona podríem dir que no són les millors. De fet el 2019 un 10% dels estudiants que deixaven els estudis a la URV al·legaven que el principal motiu era pel transport. Ho explicava Maria Bonet, Vicerectora d’estudiants i ocupabilitat.(Escolta-ho)


Entrevista

Pi: “El Camp de Tarragona és una anomalia”

Fa temps que a Tarragona i als voltants es fan fronts comuns entre les institucions per reclamar un transport públic millor. N’hem parlat de tot amb Daniel Pi, de la PTP. (Escolta-ho)


Laia Roca 2021

Aquesta temporada comptarem amb les il·lustracions de la col·laboradora i dissenyadora, Laia Roca.

Així el defineix: “Aquesta setmana he volgut representar la problemàtica existent amb el transport públic a Tarragona fent un símil als cotxes de pallassos on no paren de sortir persones, però d’una manera més crítica. Ja que la situació porta al fet que la gent opti moltes vegades per a utilitzar el cotxe a causa de la falta i desgavell de les opcions que hi ha.”


Oscàrboles | Vídeo

“Un transporte decente”

Una setmana més l’Oscárboles ha fet una cançó. Aquesta ha parlat de la problemàtica del transport públic.

(Escolta-ho i mira-ho)

Pots recuperar aquí totes les seves cançons de l’Ull Tarragoní.


Anàlisi

Sense quadrar el temps

La mobilitat amb transport públic és complicada. Anar d’un lloc a un altre pot ser una odissea depenent d’on vagis. Tenir l’estació del Camp fora de Tarragona o lluny dels municipis amb més població del territori fa que l’alta velocitat s’utilitzi poc al Camp de Tarragona.

Si parlem dels autobusos no millora. Les connexions, els horaris i a vegades les línies no acompanyen. Això fa que hi hagi diverses problemàtiques per tornar a casa o arribar als llocs de treball. Per tant el vehicle privat molts cops esdevé imprescindible, cosa que contrasta amb allò que passa a la resta d’Europa, que intenta potenciar l’ús del vehicle públic, enlloc del privat. De tot plegat n’hem volgut parlar amb dues persones que han d’utilitzar el transport públic per tornar a casa seva o per anar a la universitat, Lucas Lojo, que és gallec, i Álvaro Rodríguez, que és de Huesca.

(Mira-ho i escolta-ho)Aquest contingut vol portar visions del territori a través de diferents òptiques: la periodística i l’artística. Cada cap de setmana a la nostra web podràs veure aquest especial creat per l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona (Marina Pérez, Laura Rovira, Sebas Fernández i Quim Espinosa) amb la col·laboració de Laia Roca i Oscárboles.

PUBLICITAT