L’Ull42: La nit de les il·lusions

En el reportatge d’aquesta setmana parlem sobre la nit de Reis. Hem volgut conèixer com Melcior, Gaspar i Baltasar ho preparen tot des d’Orient per la seva arribada a Tarragona. Ens hem aproximat a com és la cavalcada des de dins i com ha canviat al llarg dels anys.


Reportatge

La nit de les il·lusions

PUBLICITAT

La Nit de Reis és una de les més especials per a tota la ciutadania. Els Reis d’Orient arriben a totes les ciutats i els municipis de Catalunya, a Tarragona concretament ho fan pel barri mariner del Serrallo, per mar. A partir d’aquí enfilen fins davant l’Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font. Unes quantes hores de cavalcada que comporten una gran preparació per donar una gran benvinguda a Melcior, Gaspar i Baltasar.

La Meritxell Gispert és la Presidenta de la Cavalcada de Reis de Tarragona, i el Xavier González tècnic de cultura de l’Ajuntament. Tots dos estan en contacte amb els tres Reis per organitzar-ho tot. I són els encarregats de vetllar que tot vagi bé i res es torci. També saben qui són els tarragonins i les tarragonines triades per formar part de la comitiva aquell dia i ajudar a Ses Majestats. 

A més de les persones que formen part de la comitiva s’han de sumar aquells voluntaris i aquelles voluntàries que s’encarreguen de vetllar per la seguretat de la comitiva, però també de tothom qui va a veure-ho. És el cas de la Vanessa Cano que ja fa més de 10 anys que és voluntària.

Recupera els reportatges

En aquest enllaç pots veure tots els nostres reportatges especials de cap de setmana

Subscriu-te a l’Ull Tarragoní

Tens disponible el podcast en Spotify i ITunes

PUBLICITAT