L’Ull44: Sircles: inserció laboral i economia circular

En el reportatge d’aquesta setmana parlem d’un projecte nou que s’iniciarà al territori. Es tracta de Sircles, una iniciativa que pretén tirar endavant un projecte d’economia circular que també serveixi per integrar al món laboral a persones amb risc d’exclusió social. Aquesta iniciativa es duu a terme a diferents països de la Mediterrània.


Reportatge

Sircles: incerció laboral i economia circular

PUBLICITAT

La inserció laboral és molt important. Diferents estudis demostren que aquelles persones que passen molt temps sense treballar els és molt més difícil trobar un ofici. L’entitat Formació i Treball ja fa temps que duu a terme diverses accions al territori amb persones que estan en risc d’exclusió laboral. Francesc Giró és el Director de Planificació i Estratègia de l’Agència Catalana de Residus.

Francesc Giró és el Director de Planificació i Estratègia de l’Agència Catalana de Residus. L’economia circular és una de les potes de tot plegat. A través de cursos s’ensenyarà a fer compostatge a persones diferents. Després es contractarà a algunes d’elles, i treballaran a una planta nova de compostatge que es farà en uns terrenys de Vila-seca, i a les altres se’ls marcarà un altre itinerari.

Aquestes plantes es poden ampliar, i hi haurà col·laboració amb locals d’hostaleria del territori. Als set països on es fa aquesta prova pilot no es duu a terme el mateix projecte, ja que s‘adapta a les necessitats de cada lloc. Itxaso Euba és la responsable del projecte a Formació i Treball. La idea inicial és començar a Vila-seca, però que això es pugui estendre arreu del territori, i que aquesta planta només sigui la primera llavor.

Recupera els reportatges

En aquest enllaç pots veure tots els nostres reportatges especials de cap de setmana

Subscriu-te a l’Ull Tarragoní

Tens disponible el podcast en Spotify i ITunes

PUBLICITAT