Compartir

Aquest dilluns 19 de juny destaquem la campanya alerta feminista, la fira del Vi celebrada a Tarragona i un sistema de detecció d’algues tòxiques.

Tarragona al costat del feminisme

Aquest dilluns Tarragona es vesteix de violeta per reivindicar la lluita feminista. La ciutat se suma a la campanya #alertafeminista, que reuneix una vintena de municipis catalans. La protesta se centra en què els pressupostos de l’estat no compten amb cap partida econòmica destinada a la lluita contra la violència masclista. També demanen a la Generalitat que consolidi la seva partida econòmica, en lloc de fer-la variar any rere any. La concentració tarragonina és a les 12 del migdia, davant de l’Ajuntament.

Sistema detecció algues tòxiques

Una investigadora catalana que ha treballat durant dos anys al Centre de Tecnologia Ambiental Alimentària i Toxicològica de la Universitat Rovira i Virgili ha desenvolupat un nou sistema que permet accelerar la detecció d’algues tòxiques a la costa catalana. Es basa en l’aplicació de la biologia molecular, que permet detectar de forma més ràpida i eficient si hi ha presència de micro algues tòxiques, capaces de produir toxines que poden ser ingerides per musclos o peixos i acabar causant intoxicacions alimentàries als humans. El projecte s’emmarca dins del programa d’ajuts TECNIOspring d’ACCIÓ per a la contractació de talent nacional i internacional.

Una copa de vi per acompanyar la calor

La fira de vins amb DO Tarragona que s’ha celebrat aquest cap de setmana, ha donat l’oportunitat a centenars de tarragonins a tastar la qualitat vinícola del territori. En total hi han participat 23 cellers, molts d’ells, petites propostes que no acostumen a tenir un aparador on mostrar els seus productes. Més enllà dels tiquets, que donaven dret a una copa i sis degustacions, també s’acompanya d’altres activitats. Enguany ha destacat el maridatge amb el vi de Siurana, les presentacions de diversos vins, moments de tast amb professionals i l’oferta gastronòmica. Es calcula que, del centenar de vions disponibles, s’han realitzat prop de 20.000 tasts.

Entrevista a Edu Campabadal

I pel que fa als esports, el Nàstic segueix de vacances, però no així la direcció esportiva del club, que segueix confeccionant la plantilla per la temporada vinent. Edu Campabadal, Joan Oriol, la sortida de Tejera, molts dubtes encara per resoldre que poden anar veient la llum a partir d’aquesta setmana. Aquest dilluns podràs escoltar l’entrevista sencera a Edu Campabadal.

Temps

Pel que fa al temps, matí assolellat tot i que poden aparèixer nuvolades al llarg del matí, temperatures que es mantenen deixant màximes de 28 i mínimes de 20.

Apunt

En el marc del Festival Internacional de música, aquest dimarts tindrà lloc un concert familiar amb Joan Rovira a la Plaça de la Pagesia.Rovira és l’artista revelació dels premis Enderrock 2016 per votació popular. Després de la seva època de música de carrer, Joan Rovira apropa el seu disc debut Peix Sense Espina. Amb una de les seves cançons un deixem.