Espremem l’any: Una Santa Tecla amb una banda sonora peculiar

Aquesta va ser la banda sonora, però també un dels protagonistes de les festes de Santa Tecla d’aquest 2017. Gairebé en tots els actes on participaven membres de l’actual Govern de l’Ajuntament de Tarragona van rebre xiulets, especialment l’alcalde de la ciutat Josep Fèlix Ballesteros, al qual també se li cantava “Ballesteros dimissió.”
Les xiulades es van fer ja patents durant la Diada Castellera del Primer Diumenge de Festes, a la Plaça de la Font. Ballesteros va sortir al balcó quan la Colla Vella Xiquets de Valls ja muntava el seu primer castell. Un cop finalitzat la ciutadania va començar a xiular i a demanar la dimissió de l’alcalde. Una música que va durar més d’un minut.
Aquesta situació es va anar allargant durant totes les festes. Després del pregó, en el moment de l’encesa de la tronada feta per l’alcalde, els xiulets van tornar a ser els protagonistes, gairebé no es va poder ni sentir el “visca Santa Tecla” que deia Josep Fèlix Ballesteros. I a l’anada a l’ofici, el matí de Santa Tecla, la Plaça de les Cols també es va convertir en un altre concert de xiulets.

PUBLICITAT

Els principals motius eren l’oposició de l’Ajuntament a obrir els col·legis electorals per permetre el referèndum que s’havia de celebrar l’1 d’octubre, la seva postura clara contra el referèndum i també el descontentament per la gestió que es fa de la ciutat per part d’alguns tarragonins i tarragonines.
Passades les festes, Begoña Floria, consellera de festes, patrimoni i cultura, es mostrava preocupada per aquestes situacions, però també assegurava que “havien rebut mostres de suport.”

Amb tot plegat el consistori s’enfronta a un últim any de legislatura on s’haurà de veure si l’actual alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, es veu amb forces per tornar-se a presentar l’any 2019 a les eleccions municipals.

PUBLICITAT