Esprement l’any: El pacte de govern municipal tripartit trontolla

Tarragona es governava amb un pacte de Govern, Entre PSC, PP i Unió des de febrer de  2016, pacte que es va trencar en conseqüència de l’1 d’octubre. El regidor d’Unió, Josep Maria Prats, en desacord amb el posicionament socialista respecte les càrregues policials, va trencar el pacte.

PUBLICITAT

_______________
El pacte de tripartit entre socialistes, populars i unió va sorprendre a molts el febrer de l’any passat, quan l’alcalde el va anunciar, com a eina per poder fer govern en majoria. En el seu moment es va assegurar que es tractava d’una decisió de ciutat, i que els partits havien deixat la ideologia per compartir un projecte de ciutat.

Els seus membres volien que la situació política no afectés el tracte fet a tres bandes, però però el procés sobiranista  ha tensat la corda fins a trencar-la. El fet independentista no havia afectat cap de les tres forces de govern municipal, ja que totes tres, PSC, PP i Unió, s’identifiquen dins del bloc constitucionalista.

L’1 d’Octubre, però, la situació va creuar una línia traçada pel regidor d’Unió, Josep Maria Prats, qui en més d’una ocasió s’havia desmarcat del partit per mostrar certa simpatia cap al dret a decidir. Prats va considerar que el paper dels socialistes i populars, a nivell espanyol, en les càrregues de l’1 d’Octubre era massa evident i que no podia seguir compartint govern. Malgrat tot, el pacte no es va trencar del tot, ja que Prats va renunciar a la seva acta de regidor i a la quarta tinència d’alcalde, però va assegurar que seguiria donant suport als projectes de ciutat.

El regidor Josep Maria Prats explica quins serà el seu paper en el Govern de la ciutat.

En tot moment Prats es va referir poc al paper del PSOE i el PSC en els fets, però va ser més dur amb el PP espanyol. L’alcalde de Tarragona també es va pronunciar al respecte, agraint la feina que havia fet el regidor fins al moment.

Josep Fèlix Ballesteros va reiterar que l’estabilitat del Govern estava assegurada, i que el pacte no s’havia trencat.

La dimisió de prats com a regidor va implicar un canvi de cadires entre els regidors restants. Begoña Floría va recuperar la cartera de Cultura, tasca que ja havia realitzat en el mandat anterior, i va deixar de ser regidora de Seguretat Ciutadana, en favor del regidor dels Jocs Mediterranis 2018, Javier Villamayor. Al seu torn, el popular Josep Acero va afegir la cartera Protecció Civil a les seves responsabilitats amb Ocupació del Domini Públic, Mobilitat i Accessibilitat.

PUBLICITAT