Esprement l’any: Les instal·lacions dels Jocs Mediterranis agafen embranzida

Els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 deixaran un llegat importantíssim en l’àmbit de voluntariat i infraestructures. En aquest sentit, la ciutat tarragonina i les diferents seus de la competició gaudiran de noves instal·lacions i la renovació dels emplaçaments que necessitaven un canvi de cara per cobrir les seves mancances a l’hora d’acollir una cita d’aquesta alçada.

PUBLICITAT

Javier Villamayor, conseller comissionat dels Jocs, va destacar l’esforç que havia fet l’organització per utilitzar les instal·lacions existents i donar-los una vida més llarga en el temps. La pista d’atletisme de Camp Clar n’és un exemple.

L’Anella Mediterrània és el projecte més important de tots els que s’ha fet i queden per fer-se. És l’epicentre de la competició i l’escenari en el qual es desenvoluparan les competicions més importants. El Palau d’Esports, amb capacitat per 5.000 espectadors, i la piscina olímpica de 50 metres són les dues noves instal·lacions d’aquest espai.

La piscina encara està pràcticament per fer després que les obres s’iniciessin a principis del mes de novembre. En canvi, el Palau d’Esports està al 90%. Només queda realitzar les intervencions corresponents a la 4a fase que s’ha aprovat aquest desembre.
Per contra, la pista d’Atletisme ha vist finalitzat el seu procés de renovació.

S’ha dut a terme una remodelació integral que ha permès refer la pista, les grades i els serveis auxiliars: l’edifici dels vestuaris i el magatzem, la millora de la il·luminació de l’estadi i s’ha construït una pista encoberta d’entrenament, ubicada sota la tribuna principal. La capacitat de l’Estadi és de 1.250 localitats, una xifra que pot augmentar amb les grades desmuntables fins a arribar als 4.000 seients.

Les obres de l’estadi han tingut un pressupost de 2.647.601 euros, diners que han aportat el Consell Superior d’Esports i la Diputació de Tarragona.
A més, en el complex esportiu també s’han fet diverses intervencions. La reforma integral dels vestidors de la piscina i de la zona de serveis de la instal·lació. En aquest aspecte, l’adaptació dels accessos per a les persones en cadira de rodes ha estat de les més importants.

També s’ha creat una entrada a peu de carrer i s’hi ha instal·lat un ascensor per arribar a la part de dalt. En la planta inferior, que serà totalment nova, gaudirà d’una recepció, vestuaris, i pati interior.

A la primera planta s’ha ampliat la zona del gimnàs. Abans hi havia tres àrees i ara n’hi haurà cinc, la qual cosa possibilitarà que es facin classes dirigides. A banda d’això, també s’han ampliat les oficines, on es traslladaran els treballadors del Patronat durant els mesos d’estiu.

Pel que fa a la piscina, s’ha construït un lavabo al costat de la piscina a més d’una sauna i un bany de vapor. La piscina del complex esportiu estarà connectada amb la piscina olímpica, que encara està per construir. El pressupost que s’ha destinat en aquesta instal•lació és d’1.16.928,41 aportats per la Diputació de Tarragona.

Javier Villamayor, conseller comissionat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, va explicar que la remodelació del complex esportiu i l’estadi d’Atletisme de Camp Clar és una de les proves més evidents de la importància del llegat que deixaran els Jocs.

També va explicar quin és la finalitat que tindrà després de la competició.

La resta de les instal•lacions que queden per construir o remodelar com la Piscina Olímpica, el Velòdrom, el parc de Camp de Mart o l’antiga N-340 veuran la llum al llarg del 2018, abans que els Jocs Mediterranis comenci el pròxim 22 de juny.

PUBLICITAT