Els fons Next Generation pengen d’un fil

Ja fa dies que es parla de la problemàtica financera de l’Ajuntament de Tarragona. Recordem que des del consistori afirmaven que necessitaven diners per poder tirar endavant totes aquelles coses que es fan habitualment a Tarragona, però van assegurar que el pressupost contemplava uns deu milions d’euros en inversions.

PUBLICITAT

Aquestes inversions depenen, en gran part de les ajudes europees, conegudes com a fons Next Generation. Però per poder optar a això s’ha d’aprovar el pressupost municipal, perquè ha de contemplar una partida per poder sol·licitar l’ajuda. Si no està pressupostat no es pot demanar aquesta ajuda. Així ho explicava el Conseller de Territori i Sostenibilitat a l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig.

Així doncs mitjançant aquestes inversions hi ha previst apostar per lavabos públics, projectes d’eficiència energètica, també inversions en patrimoni, o la gestió de l’Anella Verda, que inclou la regeneració de les dunes de la platja Llarga que també depèn d’aquests diners. L’única manera que es podria optar a aquestes fons sense aprovar els comptes, seria a través de projectes iniciats l’any 2020 o fent modificatius de crèdit.

De moment no hi ha convocat el ple de pressupost a l’Ajuntament de Tarragona, i no hi ha prevista cap reunió entre l’equip de Govern i Tarragona En Comú Podem.

PUBLICITAT