Els Xiquets de Tarragona s’allunyen de Sta Anna

La problemàtica del local dels Xiquets de Tarragona segueix vigent. Després que la colla castellera es quedés sense un lloc on dur a terme les seves activitats pel mal estat de l’edifici del carrer Santa Anna i instal·lar-se temporalment al pati del Pou de l’Ajuntament de Tarragona, sembla que els matalassers descarten tornar a Santa Anna. 

PUBLICITAT

El President de l’entitat, Rafa Segarra, ha explicat que l’antic local està totalment deteriorat, de fet l’han tapiat fa pocs dies, i que “només per aguantar les parets el consistori ha d’invertir 400.000 euros”.

A hores d’ara la colla duu a terme reunions amb l’Ajuntament i estudien la possibilitat de construir un nou local al carrer Sant Llorenç, on hi ha un solar. Però la sentència del POUM fa que ara s’hagi d’estudiar si allí es pot edificar o no, i això també obre la porta a estudiar si hi ha possibilitats d’habilitar un espai a l’Hostal del Sol. Tot i això la intenció és anar al carrer Sant Llorenç.

El problema de tot plegat és qui paga tot el projecte. En aquests moments s’està en negociacions amb l’Ajuntament. El pressupost que, de moment, parlen els arquitectes és d’aproximadament un milió d’euros, diners que els Xiquets no tenen i menys amb les problemàtiques d’aquest 2020 amb la pandèmia.

Per això es plantegen fer el nou edifici per etapes i anant buscant subvencions a diferents llocs, ja que els matalassers mai serien propietaris del solar i els bancs no els donarien cap crèdit. 

A més el President ha comentat que “la idea de l’Ajuntament és que fos cofinançat, però això suposa un greuge comparatiu amb altres colles de la ciutat”, tot i que és conscient que la situació econòmica és molt dolenta. Des de l’entitat asseguren que, si res canvia, fins d’aquí dos o tres anys no podran disposar d’un lloc.

PUBLICITAT