L’estudi de la lectina, clau per controlar l’obesitat

El passat dimarts a Carrer Major, l’investigadora de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, vinculat a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, i directora del Grup DIAMET, Sonia Fernández-Veledo va presentar un estudi per tractar i entendre els processos que controlen l’obesitat i el pes corporal.

Imatge cedida d'ACN
PUBLICITAT

L’ investigadora explica que, quan ingerim aliments, el greix del cos produeix lectina, una hormona que envia un senyal al cervell marcant la sacietat. En casos de persones amb obesitat, els nivells de lectina estan hiperactivats i no tenen aquesta sensació de sacietat.

Aquest estudi fet per Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, ha posat de manifest un mecanisme que demostra que, si s’aconsegueix reduir els nivells de lectina, es podria recuperar la sensació de sacietat amb persones amb obesitat. Segons Fernández-Veledo, aquest estudi podria ser complementari als pocs tractaments que existeixen per l’obesitat.

Un estudi que busca aconseguir controlar el problema de l’obesitat, que afecta un 15% dels catalans.

PUBLICITAT