Una nova estació intermodal a Vila-Seca serà en marxa al 2026

La nova estació intermodal del Camp de Tarragona s’ubicarà a Vila-Seca i el projecte començarà a construir-se el 2026, tal com ha afirmat el secretari general d’infraestructura del MITMA Xavier Flores. L’objectiu d’aquest mòdul és poder connectar les xarxes d’alta velocitat i les Rodalies convencionals de Reus i Tarragona, així com vincular-la a l’aeroport de Reus tot pensant en una opció més còmoda per a l’usuari.

estació intermodal
PUBLICITAT

El projecte ha estat presentat amb l’acord dels representants municipals de Reus Tarragona i Vila-seca, així com la direcció general d’Infraestructures de la Mobilitat de Generalitat i la Diputació de Tarragona. El projecte té un pressupost estimat de 35 milions d’euros i el projecte sortirà a licitació de forma conjunta “com més aviat millor”. La previsió es que 700.000 persones anualment fain servir aquest equipament, Flores destaca com “la intenció és que sigui un projecte obert al creixement del territori”.

Durant aquesta reunió s’ha fet referència també al possible desplaçament de les mercaderies ferroviàries a l’interior. En aquest sentit, crearan una comissió tècnica per elaborar una resposta madura amb un pressupost inicial de 600.000 euros. El secretari ha expressat la complexitat i la rellevància del tema i ha remarcat que “algunes de les solucions propostes no són possibles”, en referència al desplaçament d’aquestes mercaderies a les línies d’alta velocitat.

PUBLICITAT