Ajuntaments del Camp de Tarragona signen un Manifest Jujolià als Pallaresos

Un total de 24 ajuntaments del Camp de Tarragona, de Catalunya i de les Illes han signat un Manifest Jujolià als Pallaresos, on tenen lloc aquest cap de setmana les I Jornades Modernistes del Camp de Tarragona amb presència de més d’un centenar de persones que s’han caracteritzat per a recrear l’època i tot un seguit de parades institucionals i lúdiques que han transformat el centre històric de la vila.

PUBLICITAT

El Manifest, promogut per l’Ajuntament dels Pallaresos, ha aconseguit reunir en una taula al Centre Jujol els consistoris de les poblacions en les quals l’arquitecte i artista va deixar empremta, a més de representants de la Generalitat i de la Diputació de Tarragona. Segons l’alcalde, Xavier Marcos, “l’abast del manifest passa per involucrat totes les localitats jujolianes per augmentar la visibilitat de Jujol i la seva obra arreu del territori i del país, a més internacionalment”. En aquest sentit, el batlle assenyalava que la presència al manifest de Generalitat i Diputació “és una peça clau en aquesta iniciativa que promovem des dels Pallaresos. Som pobles petits que sense les administracions superiors no podem arribar més enllà. I aquesta és una aposta clara i decidida que requereix del seu suport”.

En el document, els ajuntaments jujolians volen expressar el seu compromís en tot el que representa el món que envolta l’obra de l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol i Gibert’, que fou un artista polièdric i arquitecte brillant del segle XX. Va treballar a Catalunya, i també a escala internacional, ‘amb una obra excepcional, de la qual ens queda molt treball de recerca i divulgació per fer, de tal manera que Jujol i la seva obra siguin conegudes àmpliament’.

PUBLICITAT