Tarragona Daily | Allau de desnonaments

Tarragona viu entre un i tres desnonaments diaris

La ciutat de Tarragona viu entre un i tres desnonaments al dia, així ho ha anunciat la consellera de serveis socials de l’ajuntament, Inés Sole. Això sí, també ha detallat que un 80% d’aquests s’aconsegueixen aturar. Tot i això, Inés ha advertit que aquest 30 de juny acaba la moratòria de la Covid-19 que, fins ara, ha ajudat a ajornar aquests processos. Per aquest motiu l’ajuntament alerta de la previsió “d’una allau d’ordres que han fixat una nova data”. Ara la consellera s’ha mostrat crítica amb la Generalitat exemplificant que “el fracàs de la mesa d’emergència i la retallada de partida de l’habitatge als pressupostos deixen aquesta emergència en mans dels ajuntaments”.

desnonament Tarragona

L’IPC al Camp de Tarragona es situa al 5’5% al mes de febrer

PUBLICITAT

Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’IPC interanual al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha pujat un 0,3% aquest mes de febrer i situa la inflació en el 5,5%, en comparació amb el gener passat (5,2%). El preu dels aliments i les begudes no alcohòliques són les que han presentat una pujada fins al 17%, suposant un punt més respecte al gener d’enguany. En el cas de l’habitatge, l’aigua i subministrament de gas i llum, els preus s’han abaixat un 6,5%. Els vestits i el calçat també van a la baixa, mentre que les begudes alcohòliques es mantenen al voltant del 8%.

El velòdrom de l’Anella Mediterrània es renovarà aquest 2023

L’anella mediterrania de Tarragona està vivint una renovació actualment s’estan fent les obres del camp de rugbi, les quals s’esperen que acabin aquest any. Mari López, consellera d’esports de l’ajuntament, ha anunciat que també es renovarà “totalment” el velòdrom, un projecte que ja està redactat i amb partida pròpia, motiu pel qual, s’espera que les obris comencin enguany.

Comencen les obres del nou espai lúdic del campus Catalunya de la URV

Les obres per ampliar la plaça de la Concòrdia del campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ja han començat. Els treballs de la primera fase s’executaran en els pròxims dos mesos i tenen un cost de 259.465 euros. L’ampliació permetrà convertir la plaça en un espai d’interrelació de la comunitat universitària, amb zones verdes i espais polivalents per a la pràctica esportiva i les activitats culturals, com els assajos de la colla castellera dels Pataquers. En la fase inicial s’intervé sobre una superfície de 1.787 metres quadrats i s’unirà la plaça actual de formigó amb la nova, a través d’una zona tova i enjardinada amb espais “més polivalents, adaptables i sostenibles”, segons expliquen des de la universitat.

Els Bons Comerç es sumen a les activitats de St. Patrick’s Day

Els Bons Comerç comencen aquest divendres 17 de març. L’Ajuntament de Tarragona ha destinat 15.000 € a activitats que dinamitzin els carrers de la ciutat durant aquesta campanya. Coincidint amb el St. Patrick Day, divendres a les 17 h a la plaça Verdaguer és dura a terme un tast de cerveses artesanes tarragonines, a la que se sumen els Bons Comerç. A més, a les 19:30 h, la banda Sons de la Cossetània acompanyaran amb música els diversos eixos comercials de la ciutat, que repetiran dissabte a la tarda. Didac Nadal, conseller de comerç, espera que la campanya sigui un èxit. 

PUBLICITAT