Tarragona Daily | Controlat l’incendi a Constantí

Controlat l’ncendi a una fàbrica de sofre de Constantí

Els Bombers han donat per controlat durant la matinada l’incendi en una fàbrica de sofre a Constantí que es va declarar aquest dilluns a la tarda, segons ha informat el cos d’emergències a través de les xarxes socials. Les lectures amb la càmera tèrmica a la nau han donat negatives i això ha permès aixecar el confinament. Des de les dues de la matinada no hi ha ca vehicle de Bombers però aquest matí hi tornaran per fer nous controls tèrmics i de qualitat ambiental.

incendi Constantí
PUBLICITAT

Recordem que es van activar dues sirenes de risc químic i es va obligar a confinar-se a la gent que hi havia al polígon Constantí.El delegat del govern català a Tarragona, Àngel Xifré, ha assenyalat que s’ha actuat de manera molt preventiva. També ha apuntat que hauria anat bé poder activar des d’aquí, tal com reclamen Generalitat i Ajuntaments els avisos al mòbil.

El jardí i la Capella de Santa Tecla la Vella s’obrirà al públic al febrer

El jardí i la capella de Santa Tecla La Vella seran reobertes al públic després de més d’un segle. Aquesta instal·lació, originàriament un espai funerari tardoromà, serà arranjada per un cost de 24.000 euros en unes obres que s’espera, acabin a finals de febrer de 2023. Una iniciativa que neix dels 700 anys de l’arribada del braç de Santa Tecla, Andreu Muñoz, director del Museu Diocesà de Tarragona, explica com la voluntat és “fer accessible al públic tots els espais al voltant de la Catedral”.

El PSC vol recuperar la figura del regidor de barri a Tarragona

L’alcaldable del PSC de Tarragona, Rubén Viñuales, torna a posar damunt la taula una de les propostes que ha estat present en els darrers mandats del partit socialista a la ciutat: recuperar la figura del regidor de barri.

L’objectiu és apropar l’administració local a la ciutadania amb una proposta actualitzada que divideix la ciutat en nou zones segons les necessites i caracateristiques de cadascuna. Viñuales, descaca que és fonamental enfortir les actuals relacions entre la ciutadania i l’Ajuntament i ha explicat les millores d’una proposta que ja té el segell socialista.

Recuperen  una escultura d’origen iber datada entre el segle IV i V a.C.

La Policia Nacional ha recuperat una escultura d’origen iber amb una antiguitat establerta entre el segle IV i V a.C.. La peça representa un bou i va ser localitzada en un museu d’una fundació privada ubicat a la província de Tarragona. La policia ha descobert però que la persona responsable de l’espoli és un veí de la província de Córdoba, que la va trobar al camp als anys 90. La investigació va començar el 2020 quan els investigadors van localitzar la peça i els va cridar l’atenció que estava clarament gestions per localitzar i recuperar formada per dos blocs de pedra. Des de feia temps, els agents buscaven dues peces d’una escultura d’un toro iber, de les que existien referències en una article acadèmic del 2004 i un bloc.

PUBLICITAT