Tarragona Daily | El Banc d’Espanya a punt

“Tot a punt” pel nou Banc de la Ciència i el Coneixement

El conseller d’Hisenda, Jordi Fortuny ha repassat les ajudes dels fons Next Generation que ha rebut l’Ajuntament. Fortuny destaca com ja s’han atorgat 16 milions d’Europa i encara estan pendents de sis més pels projectes de Tàrraco Sostenibilitat i el Banc de la Ciència i el Coneixement. Aquest últim ha de transformar el Banc d’Espanya en un espai obert de coneixement. Ara el conseller d’Hisenda, Jordi Fortuny assegura “tenir-ho tot a punt” a l’espera del finançament europeu. En aquest sentit, Fortuny detalla que “ja s’ha realitzat el plec i s’ha reservat una partida pròpia”.

banc-espanya

Creen una nova comissió per estudiar el futur de la Biblioteca Pública de Tarragona

PUBLICITAT

El Ministeri de Cultura i Esport, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona han acordat la creació d’una comissió per estudiar el futur de l’equipament. Ho han anunciat aquest dimecres coincidint amb l’acte de cloenda de la commemoració dels 175 anys de la seva inauguració. L’organisme permetrà estudiar les diferents possibilitats per adaptar la biblioteca a les necessitats actuals dels usuaris. En els pròxims dies, el Departament de Cultura convocarà als membres de la nova comissió, perquè pugui iniciar els treballs de forma “immediata”.

Iñaki Alonso vol tornar el Nàstic al futbol professional

Iñaki Alonso ja treballa al capdavant del cos tècnic del Nàstic de Tarragona. El tècnic basc s’ha estrenat dirigint l’entrenament d’aquest dimecres.  Alonso s’ha mostrat il·lusionat pel projecte i agraït per l’oportunitat. Tot i haver aconseguit l’ascens amb el Real Unión d’Irún i el Real Murcia, l’entrenador de Durango ha assegurat que vol tornar al futbol professional i fer-ho amb el Nàstic. Iñaki ha explicat que és necessari que tothom tingui una energia positiva perquè d’aquesta manera arribaran els resultats.

El “projecte zero centimetres” lluita per un urbanisme 100% inclusu

Les diverses queixes d’usuaris han portat a l’associació de discapacitats de Tarragona Cephadiss a engegar el “projecte zero centímetres”. Aquest pretén fer un estudi exhaustiu sobre “totes les barreres arquitectòniques presents als carrers de la ciutat”. Manuel Moreno, secretari de l’associació, relata com “cada centímetre de vorera representa un mur de deu metres amb persones amb cadira de rodes”. Amb tot, la intenció és acabar presentant aquest estudi a l’Ajuntament de Tarragona per instar-los a “fer una ciutat 100% inclusiva”.

El sector turístic tarragoní tanca la temporada amb una ocupació del 52%

El sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre tanca amb una ocupació del 52,4%, “només” dos punts per sota respecte a les xifres de 2019, i amb 19,7 milions de pernoctacions. El gremi confia que aquesta tendència positiva continuï enguany després d’una temporada en què s’han recuperat nivells “semblants” als anys previs a la pandèmia. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el mercat català ha crescut respecte a fa tres anys, mentre que l’estatal es manté estable i l’internacional continua a l’alça.

PUBLICITAT