Tarragona Daily | L’alberg juvenil continua endavant

La Generalitat es reuneix amb veïns de Llevant pel futur alberg de turisme

El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, la directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, s’han reunit aquest dijous amb les associacions Molnàs-Solimar, Cala romana, la urbanització Llevantina, Mas Vilà de Boscos de Tarragona i l’Associació de veïns de la Savinosa per tal d’informar de la situació del futur alberg juvenil públic que s’adequarà a l’antic complex Ciutat de Repòs i Vacances, ubicat al nord de Tarragona, a la carretera N-340. Segons han traslladat Xifré i Girós als veïns, el procés avança i és previst que les obres de remodelació de l’espai estiguin adjudicades abans d’acabar aquest any 2023.

Creu Roja ajuda a més de 500 refugiats i sol·licitants d’asil a trobar feina al Camp de Tarragona

PUBLICITAT

La Creu Roja ha ajudat a 572 persones refugiades i sol·licitants d’asil a accedir al mercat laboral durant el 2022 al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. A banda de formacions, alguns usuaris també han participat en els anomenats itineraris laborals personalitzats que els han donat la possibilitat de fer pràctiques en una empresa del territori. Es tracta d’un projecte finançat amb 65.000 euros per la Diputació de Tarragona i que ha servit perquè prop d’un 60% dels 236 participants hagin accedit a un lloc de feina. La majoria de les persones ateses el 2022 tenen nacionalitat ucraïnesa, tot i que des de l’entitat destaquen un increment “notable” d’homes procedents d’Àfrica.

Nova etapa a Tàrraco a Taula per potenciar la marca Tarragona

El xef tarragoní Moha Quach, d’El Terrat by Quach, és el president de la nova junta directiva de l’associació gastronòmica Tàrraco a Taula, juntament amb la vicepresidència de Xavier Fernández, del restaurant Seasons. Tàrraco a Taula va néixer el 1997, un any abans de Tàrraco Viva, i des de llavors ha estat vinculada al festival. Ara Quach relata que la intenció és “fer de Tàrraco a Taula un foc d’investigació culinària i activitats durant tot l’any més enllà de Tàrraco Viva”. 

Dos cicles per unir mediambient i cultura

El proper 3 d’abril, Tarragona donarà el tret de sortida a dos cicles culturals que tenen com a element principal la defensa del medi ambient. Els cicles Cultura o Extinció i Climactives busquen promoure la cultura transformadora i generar un pensament crític per construir un canvi en l’àmbit mediambiental. Des del cicle Cultura o Extinció es realitzaran exposicions, tallers per a tots els públics o espectacles de carrer que conscienciïn als tarragonins sobre el món sostenible. Per la seva banda, el cicle Climactives intenta arribar als joves perquè reflexionin sobre el món al qual vivim i com l’afecta la cura del medi ambient. Ens ho explica Hermán Pinedo, conseller de Joventut i Cooperació.

La Gran Nit de l’Òpera torna a Tarragona

El proper 28 de juliol, la Tarraco Arena Plaça acollirà la Gran Nit de l’Òpera. Aquest esdeveniment que busca crear una nova oferta cultural des de la societat civil i empresarial, amb el suport d’entitats públiques, porta l’òpera Tosca de Puccini. Tosca és una producció que suposa la continuïtat començada l’any 2021 amb Rigobetto. Enguany, el projecte l’ha dut a terme l’Associació Amics de l’Òpera i preveuen que es pugui allargar durant cinc anys. Àngel Òdena, director artístic de Tosca, comenta que busquen sumar al projecte i que l’òpera arribi al sud del territori.

PUBLICITAT