Tarragona Daily | El barri catedralici

Cinc milions d’euros per museïtzar l’entorn catedralici

El Museu Diocesà de Tarragona encara la tercera fase de la seva conversió transformant la sala del Corpus Cristí. Una nova cara del museu que ha de culminar l’any 2024 amb una quarta fase, aconseguint així un relat cronològic del cristianisme de la prehistòria a la contemporaneïtat. Andreu Muñoz, director del museu, mira ara més enllà per impulsar el gran projecte museogràfic que ha de transformar tot el barri catedralici. Aquest contempla un pàrquing al Roqueral, la conversió del Museu Bíblic que ubicarà la taquilla, botiga i cafeteria d’una ruta a l’entorn catedralici. El projecte també pretén el condicionament del temple romà de la sala axial, punt de partida de la visita que ha de passar pel museu diocesà, el claustre i cloure a la catedral com a zenit. Amb això Muñoz assegura que vol “equiparar Tarragona a ciutats com Toledo o Córdoba”.

Tau catedral tarragona

Una recerca interdisciplinària de la URV busca millorar l’atenció dels fills de les víctimes de feminicidis

PUBLICITAT

Una recerca interdisciplinària de la Universitat Rovira i Virgili (URV) vol millorar l’atenció dels fills de les víctimes de feminicidis. Així ho recull l’estudi ‘Necessitats i drets de les filles i fills del feminicidi: una aproximació transdisciplinària a les conseqüències de la violència de gènere en el context de la pandèmia per COVID-19’. El projecte pretén millorar els models legislatius i d’intervenció actuals, els quals, sostenen les investigadores, invisibilitzen les “seqüeles” de la violència masclista en els menors. De fet, una de les principals conclusions de la investigació és que manca un sistema “efectiu i integral” de protecció per atendre l’impacte de la violència de gènere en els infants orfes.

Noé Monroy, és el nou entrenador de Club Bàsquet Tarragona. Monroy ha estat nou anys vinculat a l’entitat blava com entrenador assistent de Berni durant cinc temporades i quatre com a primer entrenador de l’equip filial. 

Noe Monroy, nou entrenador del Club Bàsquet Tarragona

El nou entrenador assegura acollir aquest nou projecte amb “ambició i confiança”, davant del seu major repte pel que fa a la categoria. Un projecte que ha de ser “continuista i transformador”, apostant pel talent local i adaptant-se als nous canvis. Monroy s’ha definit com “un entrenador de jugadors” i assegura que la seva primera acció serà “retenir el talent de casa”, amb un vestuari que coneix de primera mà gràcies a la seva vinculació al club.

Paula Ibáñez nominada a millor entrenadora de formació

L’entrenadora del Júnior femení Preferent del TGN Bàsquet, Paula Ibañez, ha estat nominada en la categoria de millor entrenadora de formació catalana per l’Associació Catalana d’Entrenadors i entrenadores de bàsquet. Juntament amb ella també estan nominades l’Eli Novell, entrenadora del Júnior masculí interterritorial del CB Valls i Montser Bacardit del Mini masculí del CB Cervera. El divendres 26 de maig va començar la votació que servirà per decidir qui s’emporta cadascun dels 4 premis a Millors Entrenadors i Entrenadores de la temporada 2022/2023 per votació popular entre els socis i sòcies de l’ACEB. L’entrenadora tarragonina, Paula Ibáñez es mostra agraïda. 

La platja de la Móra, seu del Cinema Lliure a la Platja

La platja de la Móra serà una de les seus de la iniciativa Cinema Lliure a la Platja. Aquest esdeveniment, al que Tarragona s’ha afegit enguany, utilitza les platges catalanes i balears per portar propostes audiovisuals diverses. Alcarràs de Carla Simón, Cinco Lobitos d’Alauda Ruíz i Aftersun de Charlotte Welles són les pel·lícules triades pel festival perquè la ciutadania pugui gaudir d’una sessió de cinema a la fresca. Juliana Spadano, directora del festival, assegura que des del festival busquen sempre donar visibilitat al talent local.

PUBLICITAT