Tarragona Daily | En campanya

ERC i PSC trenquen la relació de confiança

La campanya electoral per les eleccions municipals d’aquest 28 de maig ha donat el tret de sortida aquesta nit a les 12 amb la penjada de cartells, a partir d’ara els 13 partits que es presenten a la ciutat poden demanar el vot a la ciutadania. 

PUBLICITAT

L’inici de campanya d’aquesta nit evidencia el trencament de confiança entre ERC i PSC i la carrera a fons que suposaran aquests 15 dies per portar una d’aquestes formacions al govern municipal. Rubén Viñuales, candidat socialista, va remarcar la distancia amb el grup d’Esquerra Republicana per les acusacions que s’han donat en els darrers dies.

En paraules similars s’expresava l’actual alcalde de la ciutat i candidat d’ERC, Pau Ricomà, qui va posicionar al PSC com un partit de dretes.

Junts X Catalunya i Ara Sí es projecten com l’alternativa

Recollim algunes declaracions més de la resta de grups municipals amb representació. Des de ciutadans, la cap de llista Lorena de la Fuente, reconeix la mala situació del partit però aseguren que volen mantenir places al consistori.

Jordi Sendra, alcaldable de Junts X Catalunya, s’ha posicionat com la tercera opció a presidir l’alcaldia de la ciutat.

L’escissió d’aquest partit ha provocat que Ara Sí es posicioni com la única opció municipalista. Mar Giné ha remarcat que són l’opció de carrer de trencar amb els “vividors” de la política.

ECP, CUP i PP busquen igualar i millorar els resultats de 2019

Els comuns, per la seva banda,  no han deixat entreveure cap pacte amb els dos grans partits. Jordi Collado, l’alcaldable, afirma que busca mantenir els mateixos consellers que l’any 2019.

La Candidatura d’Unitat Popular i la seva alcaldable, Eva Miguel, s’han erigit com la formació que farà de mur davant el feixisme i amb la idea de trencar amb el sistema del PSC i de l’època de Ballesteros.

Finalment, el Partit Popular busca treure el millor resultat amb una Maria Mercè Martorell que aspira a millorar els resultats de l’any 2019. Els populars podrien ser clau en un possible canvi de Govern a la ciutat.

PUBLICITAT