Tarragona Daily | “Jugant al Quimicefa”

Protestes per readmetre el president del comitè d’empresa d’IQOXE

Finalitzades les declaracions dels responsables del cas IQOXE, però no les noticies al voltant d’aquesta empresa. Aquest dimecres un centenar de persones es van concentrar davant el jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona per denunciar l’acomiadament del president del comitè d’empresa d’IQOXE, Francisco Pizarro.

protesta Fran Pizarro
PUBLICITAT

Pizarro va entrar com a president del comitè el novembre del 2020, mesos després de l’accident, i en aquests tres anys hauria interposat més de 15 denúncies a inspecció de treball. El president demana a l’administració pública i l’AEQT acabar “amb la mala praxi d’IQOXE”.

L’exdirector de planta d’IQOXE afirma que no té “cap mena” de responsabilitat penal 

De manera paralela a aquesta concentració declarava en aquest jutjat l’exdirector de planta d’IQOXE, Juan Manuel Rodríguez Prats, qui ha reiterat que el component-mpeg 500- que va causar l’explosió 14 de gener de l’any 2020 no estava catalogat com a material perillós. Segons el seu advocat, Rodríguez Prats ha declarat que no té “cap mena” de responsabilitat penal “punible” sobre l’explosió i ha mantingut la mateixa línia de defensa que l’exdirector general de la companyia, José Luis Morlanes, qui va declarar dilluns.

Per cert que Pizarro també va parlar ahir d’aquestes declaracions, afirmant que “no té sentit que els responables no coneguin la perillositat d’aquests components”.

L’OQACT monitorarà compostos contaminants a la Canonja

L’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona ha presentat aquest dimecres el cinquè informe anual que mostra que “els valors mitjans de Benzè i d’1,3-Butadiè continuen per sota del límit legislat i els valors de referència”. Enguany, aquest estudi, impulsat per Repsol i amb el suport de l’AEQT ha monitorat per primera vegada les immissions d’1,3-Butadiè en continu durant un any sencer al Morell. Ara l’observatori ha anunciat que faran el mateix estudi al municipi de la Canonja aquest 2023. Cal remarcar que aquest és un compost tòxic sense legislació que estableixi un valor màxim d’immissió. Ignasi Cañagueral, president de l’AEQT, s’ha mostrat “favorable a una futura legislació, sempre que es faci en l’àmbit europeu”.

La Guàrdia Civil de Tarragona incorpora 22 nous agents

La comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona ha incorporat 22 nous agents, que es desplegaran en les diferents unitats que el cos policial té arreu del territori. A més d’aquests agents, la Guàrdia Civil rebrà al juny un altre reforç de setze alumnes que faran les pràctiques a Tarragona en el servei de vigilància marítima, en entorns naturals o en infraestructures estratègiques com el port de Tarragona o l’aeroport de Reus.

La Plataforma per la Rumba Catalana busca promoure la rumba sense distincions

Aquest dimecres s’ha presentat el projecte Plataforma per la Defensa de la Rumba catalana que té com a objectiu promoure i donar vida a aquest estil musical. Desde la plataforma busquen que la rumba catalana sigui reconeguda com a Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Sicus Carbonell, professional de la rumba catalana i impulsor d’aquesta plataforma assegura que aquest tipus de música “no entén ni de col·lectius ni de races”.

La Sala Trono rep el premi a millor sala de Teatre

La Sala Trono de Tarragona suma un nou reconeixement a celebrar en el marc del seu vintè aniversari a la ciutat i és que ha rebut el premi a millor sala de teatre per la Crítica d’Arts Escèniques, uns premis organitzats per la plataforma cultural Recomana.cat. La gala se celebrarà el proper 3 d’abril a Barcelona i Joan Negrié, director de la Sala Trono, serà l’encarregat de recollir aquest guardó que reconeix els vints anys de trajectòria de l’entitat i també de l’organització del FITT – Noves Dramatúrgies.

PUBLICITAT