Tarragona Daily | Tiroteig a Salou

Un mort i un ferit greu en un tiroteig al mig del carrer a Salou

Una persona ha mort i altra ha resultat ferida greu en un tiroteig que ha tingut lloc al mig del carrer aquest dimecres poc abans de les onze de la nit a Salou, a la zona de la plaça de les Palmeres. Els presumptes autors del crim van fugir a bord d’un automòbil amb matrícula francesa que la policia va interceptar a les 23:10 de la nit a l’àrea de servei del Mèdol, a l’AP-7. Els Mossos van detenir un home de 24 anys, que seria de nacionalitat estrangera, per la seva presumpta relació amb els fets. A banda, va posar en marxa un dispositiu de recerca, que encara es manté actiu, per localitzar dos possibles implicats més.

Un mosso i un policia local, davant d'una botiga on s'hi venien substàncies amb cànnabis a Salou. Imatge publicada el 13 d'agost del 2021. (Horitzontal)

L’adjuntament adjudica la instal·lació de càmeres a la Part Alta

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat la contractació per al subministrament i instal·lació de 28 càmeres de videovigilància a la Part Alta per part de l’empresa Alphanet Security Sistems SL en ambdós lots a concurs. D’una banda, pel que fa al Lot 1 com a subministrament i implantació de sistemes de videovigilància per un import de 47.516,70€ i al lot 2 per un import de 72.272,87€ per al sistema de gestió, gravació i analítica de vídeo en xarxa. 

La nova residència a Rambla Nova iniciarà aviat les obres

La Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla va aconseguir dos ajuts del fons Next Generation aquest febrer, aquests estan vinculats al nou edifici de la Muntanyeta i a una nova residència al centre de la ciutat. Joan Aregio, director adjunt de la xarxa, ha explicat que les obres de la residència de la Rambla Nova començaran en poc temps. Els enderrocaments interns ja compten amb llicència i serà el primer pas per fer efectiu el trasllat de la residència de l’entitat de llevant al centre. Aregio detalla que “aquest nou equipament facilitarà la socialització dels residents”.

Sendra i Giné es reparteixen els drets electorals de Nadal

Una resolució de la Junta Electoral Central considera que les coalicions entre el PdeCAT i Junts per Catalunya que es van presentar a les darreres eleccions municipals han de repartir-se els drets electorals. En l’àmbit local aquesta resolució afecta la llista de Junts X Tarragona que va capitanejar Dídac Nadal el 2019. Aquests drets s’hauran de repartir entre les llistes de Jordi Sendra amb Junts x Catalunya i Mar Giné amb Sí Tarragona, candidatura de coalició entre el PdeCAT i Ara Pacte Local.

Tàrraco a Taula vol ser una marca gastronòmica clau a la ciutat

Aquest quatre de maig comença una nova edició de Tàrraco a Taula, les jornades gastronòmiques que busquen reinterpretar la cuina ancestral romana. Enguany les jornades arriben amb una junta directiva a l’associació. Davant la presidència del xef Moha Quach del Terrat, l’associació entoma el repte de mantenir aquests plats ancestrals durant tot l’any als diferents restaurants vinculats. A més, el tradicional convivim que donarà el tret de sortida renova també el seu format. Aquest es farà a peu dret per buscar una conversa amb els diferents cuiners i potenciar el vessant més cultural de l’acte. Amb tot, Quach explica que l’objectiu és “crear una marca gastronòmica tarragonina que oferir als visitants de la ciutat”.

Sostenibilitat i benestar, protagonistes a La Nit dels Museus

La Nit dels Museus torna a Tarragona el proper dissabte 13 de maig. Sota el lema “Museus, sostenibilitat i benestar”, vuit entitats museístiques de la ciutat oferiran durant una nit, una visita guiada nocturna per les diferents entitats culturals. Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense i del Museu Diocesà, explica que a la ruta anomenada “Viatge a la constel·lació museu”, cada museu aportarà un punt de vista diferent al voltant de la sostenibilitat.

PUBLICITAT