Tarragona Daily | Una expedició per salvar el Mediterrani

Surt de Tarragona una expedició per conservar el Mediterrani

L’equip de Good Karma Projects s’ha embarcat aquest dijous en una expedició circular a vela pel mar Balear amb l’objectiu de fer accions ambientals i recerca científica. Així, el grup vol conscienciar i contribuir a revertir l’escenari mediambiental del Mediterrani previst per a l’any 2050. Els tripulants recorreran unes 700 milles, passant per Barcelona, Les Illes Medes, el Cap de Creus o per les Balears durant un mes, on col·laboraran amb entitats locals i ecologistes. Durant la ruta gravaran un documental, recolliran mostres per fer un estudi de microplàstics en àrees marines protegides i exploraran deserts submarins i praderes de posidònia. “Entre tots és possible salvar el Mediterrani”, ha dit la biòloga-oceanògrafa, Marta Sugrañes.

Expedicio Good Karma

L’Ajuntament de Salou tancarà la meitat de les dutxes i rentapeus de les platges a causa de la sequera

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Salou (Tarragonès) tancarà un 50% de les dutxes i rentapeus de les platges del municipi, de manera similar a com es va anunciar a Tarragona. Aquesta mesura es farà efectiva tan aviat entri en vigor la situació d’alerta per sequera hidrològica decretada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). A través d’un comunicat, l’ajuntament ha assegurat que el municipi “aplicarà totes les mesures que siguin necessàries per tal de fomentar l’estalvi de l’aigua, a partir de les restriccions oportunes”. El passat 5 de juny, molts municipis van entrar en alerta per sequera. En aquest sentit, hi ha diverses limitacions i restriccions que són de caràcter obligatori per a tots els municipis i indústries connectats a la xarxa del Consorci d’Aigües de Tarragona, entre els quals hi ha Salou.

Macrooperatiu en tres punts simultanis a l’AP-7 a l’altura de l’Hospitalet de l’Infant

Macrooperatiu dels Mossos d’Esquadra en tres punts simultanis a l’AP-7 a l’altura de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp). El dispositiu ha comptat amb 32 agents del cos que han fet controls de velocitat, alcoholèmia i de transports de mercaderies a desenes de vehicles que circulaven per aquesta via. L’operatiu s’ha dut a terme també per prevenir robatoris amb força a la zona i per evitar el transport de drogues. “És una de les vies d’accés a Europa i és un punt de control en temes de prevenció de delictes contra la salut pública”, ha destacat el sotsinspector de la regió policial del Camp de Tarragona, Xavier Ferreres. El responsable ha afegit que es tracta d’un dispositiu “especial” de seguretat.

“Pessics” celebra els 30 anys del Teatre Ganyotes

El Teatre Ganyotes, projecte d’arts escèniques del Club Vaixell, celebra trenta anys amb l’obra Pessics aquest dissabte 10 de juny al teatre Metropol. Aquest projecte està conformat per 35 actors i actrius amb diversitat funcional i en aquest espectacle portarà petits fragments de totes les obres que han estat en el transcurs de la companyia. Al Teatre Ganyotes se sumarà la Companyia Tornavís per donar context i narració històrica l’espectacle. Els organitzadors detallen que “aquest espectacle és la mostra de l’orgull d’aquesta associació”. Txell Gutiérrez, monitora de la formació, destaca com a més, suposa “una celebració després d’uns anys molt durs a causa de la pandèmia”.

PUBLICITAT