Tarragona Daily | Operació Iglú

L’Operació Iglú de Tarragona atén onze sensesostres

L’Operació Iglú s’ha activat aquest dilluns a la nit a la ciutat de Tarragona arran de les baixes temperatures. En el dispositiu, els voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil, conjuntament amb dues patrulles de la Guàrdia Urbana, han atès onze sensesotres. D’aquests, només tres han accedit allotjar-se a la pensió Casa Carmen, assignada per l’Ajuntament. Amb tot, la majoria d’ells han acceptat de bon grat les mantes, guants i les begudes calentes que els han ofert per afrontar millor la nit freda.

Operacio Iglu

Tarragona rep 1,2 MEUR per fomentar la “digitalització comercial”

PUBLICITAT

Tarragona rebrà 1,2 MEUR del fons Next Generation pel projecte “Tarragona centre comercial obert” destinat a la digitalització comercial. Aquest projecte està desglossat en tres eixos que pretenen impulsar les eines digitals, l’acompanyament en aquest procés i l’eficiència energètica. La iniciativa serà liderada pels mercats Central i de Torreforta, on s’engegaran eines com el control de flux de persones, la instal·lació de wifi públic o la creació de cartelleria digital. Dídac Nadal, conseller de comerç, detalla com “més enllà d’això el projecte ha de servir per fomentar els principals eixos comercials de la ciutat”.

Els inspectors de treball es planten per un augment de plantilla

UGT ha convocat una jornada de vaga a la plantilla d’inspecció de treball aquest 25 de gener. Des del sindicat demanen “ratificar l’acord assolit el 2021 per augmentar la plantilla davant l’augment de la demanda”. Aquesta és una problemàtica que s’accentua a Tarragona per la “baixa capacitat de retenir treballadors i les altes previsions de jubilacions en els anys vinents”. Rosario Orellana és la cap de secció del departament de sancions d’Inspecció a Tarragona.

Es prohibeix “temporalment” l’accés de patinets elèctrics als autobusos municipals a Tarragona

L’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona prohibirà temporalment l’accés dels patinets elèctrics o altres vehicles elèctrics de mobilitat personal als autobusos de transport públic. Aquesta mesura s’aplicarà des de l’1 de febrer i durant un període de sis mesos. La recomanació es fa per “un criteri de prudència” després de l’accident del novembre en un tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que es va incendiar. Les persones amb mobilitat reduïda que usen cadires elèctriques queden exemptes de la prohibició.

PUBLICITAT