Tarragona Daily | Sanitat a vaga

Tret de sortida a la vaga en sanitat

Avui s’inicien dues jornades de vaga del sindicat de metges de Catalunya dirigint-se els facultatius dels hospitals i els Centres d’Atenció Primària del sistema sanitari públic català. Des dels sindicats demanen solucions al sistema en relació amb la sobrecàrrega de treball i la crisi de facultatius sobre les condicions assistencials, laborals i retributives. Unes mobilitzacions que tindran continuïtat amb tres jornades més de vaga pels dies 1,2 i 3 de febrer.

infermeres Joan XXIII
PUBLICITAT

A banda dels metges, altres membres del personal de la salut s’ha sumat a aquestes reivindicacions com és el cas del personal d’infermeria. A l’hospital Joan XXIII de Tarragona, sota la plataforma Aturem Joan XXIII, una cinquantena d’infermeres han tallat aquest matí el carrer davant del centre hospitalari. Una primera acció que ja genera rebombori entre la població com explica el portaveu de la plataforma Carlos Martinez.

El CAT planteja la seva transformació digital

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha aprovat la presentació del projecte de digitalització a un fons PERTE, pressupostat en 22 milions d’euros. Aquesta decisió s’ha dut a terme a una Assemblea General Extraordinària. El projecte ve dividit en vuit blocs en el que hi ha fins a vint-i-nou actuacions diferents amb l’objectiu de digitalitzar totes les àrees del consorci, optimitzar els funcionaments de les instal·lacions, millorar l’eficiència energètica. Tot amb l’ajut de plaques solars per tal d’obtenir una reducció del 15% menys en la factura elèctrica i l’aplicació d’intel·ligència artificial en alguns sectors. Així ho ha explicat el Cap de Departament d’Innovació, Tecnologia i Energia, Andreu Fargas.

Montse Adan, número 2 de la llista del PSC de Tarragona

El PSC de Tarragona perfila els seus candidats per les eleccions municipals. La directora del Museu del Port de Tarragona, serà la que acompanyi a la candidatura de Rubén Viñuales com alcaldable dels socialistes a l’Ajuntament de Tarragona. A més, segons detalla el Diari de Tarragona, la llista la completarien Berni Álvarez, Sandra Ramos i Nacho Garcia, en el que seria la llista de màxima confiança pel pròxim 28 de maig.

El PSC votarà en contra de la nova estructura de costos de la brossa

Aquest divendres 27 de gener el govern municipal de Tarragona portarà a plenari la nova estructura de costos del contracte de la brossa després que quedes desert. Aquest dimarts el PSC ha anunciat que “s’oposarà a aquesta proposta”, tot i que van aprovar l’anterior. La portaveu dels socialistes, Sandra Ramos, demana “honestedat” a l’equip de govern i assenyala que “la reformulació de l’estructura de costos suposa un augment considerable de la quantia”.

El Mèdol engega el seu segon any amb un programa ple fins el 2024

El Mèdol, centre d’arts contemporànies de Tarragona engega el seu segon any de vida amb una programació que omplirà la Casa Canals i altres espais de la ciutat fins al 2024. Entre tota la extensa programació avui destaquem la col·laboracio amb el Museu d’Història de Tarragona sota el projecte “Volta i Revolta” on un artista serà convidat a ocupar les voltes del circ romà de Tàrraco. Així ho explica el Vicent Fibla, director del Mèdol.

PUBLICITAT