Tarragona Daily | Segona jornada

Marxa conjunta dels sectors sanitari i educatiu en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vaga en el sector sanitari i educatiu a Tarragona marcada per una marxa conjunta que es realitzarà aquest matí i que sortirà a les 10.30h des de la Plaça dels Carros, a la Part Baixa de la ciutat, i que tindrà dues parades finals. Al carrer Sant Francesc per estar davant als serveis territorials d’Educació i a l’Avinguda Maria Cristina per fer-ho davant dels serveis territorials de Sanitat. La portaveu d’USTEC Tarragona, Laura Ferré, destaca quins són els punts claus i necessaris per revertir aquesta situació en el sector de l’educació.

infermeres Joan XXIII

Inicien els tràmits per engegar el primer alberg municipal de Tarragona

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat els tràmits per adquirir un edifici que ha de convertir-se en el primer alberg municipal de la ciutat gestionat per Creu Roja. Aquest equipament s’està habituant a les necessitats específiques del servei i disposarà d’una capacitat de catorze persones. Ho ha explicat Inés Solé, consellera de Serveis Socials al Bon Dia Tarragona, ón també ha criticat la manca de fons económics de la Generalitat per questions com el sensellarisme.

La falta de caixers, un problema per als sensesostre

El fred d’aquestes setmanes fa que el sensellarisme sigui noticia. El passat dilluns 23 es va iniciar l’Operació Iglú per part de la Creu Roja, Guàrdia Urbana i Protecció Civil per tal d’ajudar i acompanyar aquelles persones que viuen al carrer donant-los menjar, begudes calentes o inclús mantes. La falta de caixers no acompanya massa la situació, ja que molts dels refugiats han d’optar per resguardar-se a un altre lloc. És per això que moltes de les persones acudeixen a entrades de pàrquings, sobretot de la Part Baixa de Tarragona, on tenen espais per poder estar sense que el fred i el vent els afecti massa. En declaracions a Carrer Major, Omar Kassem, referent del projecte d’atenció a persones sense sostre de Creu Roja, ens explica aquest fenomen.

Un estudi de la URV determina la presència “elevada” de metalls a l’aire al Morell, al costat de la petroquímica

Un estudi de la URV conclou que al Morell, al costat del polígon nord petroquímic, hi ha un nivell “elevat” de metalls a l’aire. Joaquim Rovira, un dels integrants de l’equip de la URV, ha apuntat que els riscos cancerígens a aquesta exposició són “acceptables”. L’Ajuntament del Morell ha finançat l’estudi i, paral·lelament, amb la UPC ha instal·lat una xarxa de sensors al municipi per captar components orgànics volàtils com el benzè o el butadiè en pics de contaminació. Aquestes estacions permetran tenir més dades per fer anàlisis en un futur. L’alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha carregat contra el Departament d’Acció Climàtica per no fer “passos endavant” en matèria de qualitat de l’aire i ha reclamat una legislació “concreta”.

PUBLICITAT