Tarragona Daily Vespre | Meduses al maig

La temperatura del mar avança la visita de les meduses a la costa

La platja llarga de Tarragona ha despertat aquest dijous infestada de meduses que arriben a la vora del mar. Des del SEPRONA indiquen que aquesta situació és viu amb freqüència coincidint amb els canvis de temperatura, sempre que no sigui causada per un abocament de tòxics al mar. La presència de meduses és habitual a les costes catalanes durant els mesos centrals de l’estiu, però l’escalfament del mar Mediterrani podria estar darrere dels canvis d’hàbits d’aquest animal. Durant aquesta arrancada de més la temperatura del Mediterrani a Tarragona ha sobrepassat els 18 graus de mitjana. Això suposa un grau més que la primera setmana del mateix mes del 2022. Una situació que també s’ha donat durant l’abril i podria ser l’explicació de la presència d’aquests animals a les nostres platges.

meduses

Funcionaris de Justícia carreguen amb tot contra la ministra

PUBLICITAT

Una cinquantena de funcionaris de Justícia s’ha concentrat aquest dijous davant la subdelegació del govern a Tarragona en el primer dia de vaga total. Cridats pels sindicats UGT, CCOO, STAJ i CSIF, els funcionaris demanen tirar enrere la LOE i aconseguir retribucions per les funcions que han assumit. La protesta ha carregat contra la ministra de Justícia, Pilar Llop, per qui demanen la seva dimissió. Remei Pérez, delegada sindical d’STAJ, assegura que “arribaran fins al final amb la seva lluita” i demanen a la ministra “seure a la taula d’una vegada per totes”.

Vi i solidaritat destaquen a la 4a edició de la Fira Vinarium

La plaça del Fòrum acull per quarta vegada la Fira Vinàrium. Aquesta fira, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de maig, comptarà amb la presència de 12 bodegues del territori, així com tapes dels 9 locals de la plaça del Fòrum. Aquesta iniciativa impulsada per la Bodega Gerard, juntament amb la Conselleria de comerç, adopta enguany un caire solidari. Gerard Esquerre, propietari de la Bodega Gerard, explica que els vins seran els protagonistes d’una fira que vol donar el tret de sortida a l’estiu tarragoní.

PUBLICITAT