CLASSIC’S TARRAGONA – P.120: Mirella Freni

En el programa d’aquesta setmana, fem memòria a la cantant Mirella Freni en motiu de la seva recent defunció.

PUBLICITAT

Mirella Freni va ser una cantant d’òpera italiana que ens va deixar el passar 9 de febrer. El seu repertori era, especialment, de Verdi i Puccini.

Mirella era una nena amb talent per la música i amb 10 anys va participar en un concurs de radio cantant Un bel di vedremo, moment en que el tenor Beniamino Gigli li va aconsellar deixar el cant temporalment per cuidar la seva veu i així, ho va fer fins els 17 anys.

Amb 19 anys, al 1955, va debutar cantant el personatge de Micaëla de Bizet i tot i que va rebre moltes ofertes, va deixar la carrera musical per casar-se i tenir un fill amb el seu professor de cant, Leone Magiera.

Al 1958, va reiniciar la seva carrera guanyant un concurs i interpretant Mimi a La Bohéme de Puccini al Teatre Regio a Torí. Entre 1960-1962, fou reconeguda internacionalment quan va cantar al Festival de Glyndebourne. Va debutar a la Royal Opera House com Nannetta al 1961, a Scala al 1963 sota la direcció de Karajan i al Metropolitan com Mimi al 1965.

Freni es va convertir en una de les cantants preferides de Karajan.

Al 1981, es va casar amb Ghiaurov i junts van fundar el Centre del Bel Canto a Vignola. Després de la mort del seu marit, ella va continuar oferint a classes al centre i arreu del món.

Al 1993, va rebre la condecoració de la Legió d’Honor francesa. La Universitat de Pisa la va premiar amb un grau honorari al 2002.

Al 2007 va rebre a Oviedo el Premi Líric Teatro Campoamor a tota una carrera dedicada al cant.

 La soprano va morir  als 84 anys en motiu de una malaltia degenerativa.

PUBLICITAT