Maria Mas: Una referent femenina ‘enamorada de les ciències’

“Enamorada de les ciències. Extraordinariament pràgmatica, la meva única ambició era ser una dona autònoma i poder treballar a una fàbrica.” Així es defineix Maria Mas, l’actual directora gerent de l’AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona). I vaja si ha complert els seus objectius vitals.

PUBLICITAT

Nascuda a Reus el 1964, Mas és Llicenciada en Ciències Químiques, especialitat en Química Tècnica, per la Universitat de Barcelona, i ​​va ser l’única dona de la seva promoció que va acabar la carrera a la facultat de química. Una dona que lidera ara un sector estratègic, la primera en accedir a l’staff tècnic d’una gran multinacional com Repsol, a la qual ha estat lligada a nivell professional des del 1987. Una referent pel gènere que valora precisament els debats actuals al voltant del biaix de gènere.

L’actual directora de l’AEQT accepta que el sector químic inspira poca confiança en general a la població, que el veu com a “antipàtic i molt seriós”, a més de, a vegades, “poc conegut”:

Tot i això, Maria Mas té molt clar que “tot és química” en la nostra vida, i té clar que la química és la solució sempre, a qualsevol problema ambiental i social.

Mas creu que la indústria química al territori passa per un futur circular i descarbonitzat.

Pel que fa a una possible deslocalització de la indústria tarragonina, com ha passat en altres indrets, la directora de l’AEQT té clar que els industrials no volen marxar d’aquí.

Sobre un projecte a futur del territori, com és el de la Vall de l’Hidrogen Verd, Maria Mas considera que és una opció interessant, però a llarga distància.

I parlant de projectes, Mas valora la possible creació de l’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona i l’impacte de la indústria química en aquesta.

En aquest mateix sentit, Mas té una visió positiva respecte al futur comú del territori tarragoní.

Una dona positiva, realista, pragmàtica, valenta… Aquesta és Maria Mas, l’actual directora de l’AEQT i un referent del gènere femení amb una vida dedicada al sector químic del Camp de Tarragona.

PUBLICITAT