#Especial8M: Dia Internacional de la Dona

Monogràfic transmèdia de l’#Especial8M: Dia Internacional de la Dona amb una gran varietat de continguts per celebrar i reivindicar aquest dia amb totes les veus del feminisme a través de la història, la cultura i la informació.


PASSAT

El Bloc Feminista, detonant pels primers passos del feminisme a Tarragona

PUBLICITAT

Coneixem la història del feminisme a la ciutat a través de la Rosa Queral, que juntament amb un parell de companyes, van crear un servei d’informació anticonceptiva per a les dones del territori lligat al Bloc Feminista de Tarragona.

(Escolta-ho)


PRESENT

L’art de representar les realitats femenines

El treball de les dones sempre ha estat invisibilitzat i la lluita feminista l’ha portat a un altre nivell. Ara sembla que ha millorat. L’Alba Domingo és il·lustradora nascuda a Riudoms, que com altres moltes dones artistes han trobat la seva veu després de no tenir clar realment a que es volia dedicar.

(Escolta-ho)


FUTUR

Les xarxes socials, clau en els nous feminismes

L’evolució del feminisme ha passat per moltes etapes, però ara entra un nou factor: les xarxes socials.

Parlem amb la Violeta, que com a adolescent, està vinculada al món de les xarxes socials. A través del seu testimoni coneixerem la seva realitat i la de molts i moltes adolescents i el paper que juguen les xarxes socials en el dia a dia d’aquest/es joves.

(Escolta-ho)


Karing Vaxt: una mirada al futur amb perspectiva feminista

L’Associació de dones gitanes Karing Vaxt, que significa “mirar el futur” en romaní, es va crear amb l’objectiu de millorar el futur de les actuals nenes i joves gitanes. Aquesta associació treballa en molts projectes com encaminar als joves a treure’s el graduat escolar i a continuar estudiant sense perdre la seva cultura gitana. Ens ho explica la seva presidenta, Trinidad Torres.

(Escolta-ho)

“El meu millor amic va ser el meu agressor”

Aquest 2023, portem un total de 9 víctimes per violència de gènere. Tot i això, hi ha un nombre encara indeterminat de denúncies, moltes dones que no s’atreveixen a fer-ho, i moltes d’altres simplement intenten conviure amb aquest fet. Aquest és el cas d’una noia de 18 anys de Reus, una de les que ha volgut explicar la seva història i compartir-la amb els altres per intentar ajudar a més gent.

(Escolta-ho)


El #8M a Tarragona

Com celebra la ciutat el Dia Internacional de la Dona? T’expliquem quins actes es portaran a terme a Tarragona aquest #8M i quina programació hi ha preparada per reivindicar el feminisme més enllà d’aquesta jornada.

(Escolta-ho)No et perdis cap dels nostres continguts que també trobaràs a les nostres xarxes socials. Aquest monogràfic especial ha estat realitzat per Judith Fernández i Laura Navarro sota la direcció d’Èric Rosique i la coordinació de Laura Rovira.

PUBLICITAT