#ReportRCTGN: El tancament de la botiga de les capses de botons

En Jaume Fortuny i la Gemma Pàmies són els propietaris de Casa Manquet, una de les merceries amb més història de Tarragona. Per fer-nos una idea de l’antiguitat d’aquest negoci, la seva existència està documentada l’any 1913, a la Rambla de Sant Joan (actual Rambla Nova). Després de més d’un segle, els fils, les sedes, la llana, les agulles i els tradicionals botons que són gairebé el símbol d’aquest establiment, són a poc més de dos mesos de tancar les portes per sempre.

Tant en Jaume com la Gemma es jubilen, i amb ells, Casa Manquet. Quan preguntem a la parella quin és el futur de la botiga, si hi ha algú podrà suplir laboralment la seva jubilació, ens fan una rodanxa amb els dits i ens diuen “zero”.

En aquest reportatge aquesta entranyable parella que ja fa 40 anys que piquen pedra a Casa Manquet, ens expliquen l’evolució del negoci, les principals amenaces, la pèrdua de l’ètica comercial en el tracte amb els clients i, sobretot, el perquè decideixen tancar la paradeta.

També parlem amb Albert Colomer,director del Centre Reempresa de Catalunya, perquè ens expliqui què es pot fer amb aquests negocis de tota la vida que acaben tancant per no trobar relleu generacional.

PUBLICITAT