Us resolem els dubtes més comuns sobre PodcastCity

PodcastCity és una plataforma audiovisual que vol donar veu a totes aquelles persones que tinguin alguna cosa a dir i que els interessi fer ràdio. Hi participen tota mena de persones, des de professionals de la ràdio fins a gent que mai ha agafat abans un micròfon.

Tot plegat amb el suport tècnic de Ràdio Ciutat, que s’encarrega també de la gravació i la difusió dels programes, un cop enllestits.

Aquest 2020 estrenem la segona temporada després d’una primera edició exitosa amb la participació de més de 20 podcasts i la publicació de més de 200 episodis.

Però, què és un podcast?

Un podcast és un espai radiofònic d’una durada i periodicitat determinades. Els podcasts es componen d’episodis, que són cadascun dels programes que es publiquen en aquest podcast.

La temàtica és absolutament lliure. A PodcastCity.cat podreu trobar alguns exemples de podcasts que van participar en la primera edició de la iniciativa, per si us serveixen d’inspiració.

Fa molts anys que es fan podcasts a internet, però recentment el “podcasting” viu una època daurada, amb noves plataformes de difusió i molts “podcasters” que s’animen a dir la seva en un format propi i que els motivi.

No he fet mai ràdio, puc participar a PodcastCity?

I tant que sí. La gran majoria dels participants de la primera temporada de PodcastCity mai havien fet ràdio abans.

L’únic que necessiteu és un guió i ganes de passar-ho bé. Del control tècnic s’encarrega Ràdio Ciutat.

Posem a la vostra disposició un coordinador i un tècnic que us resoldran qualsevol dubte que tingueu, des de l’elecció de sintonies a com millorar en la locució o en el ritme del vostre Podcast.

Poseu-vos davant del micròfon i gaudiu de la ràdio!

Però… no és en directe, oi?

Tranquils, els programes es graven. Si us equivoqueu, podem repetir-ho sense problemes. Nosaltres us ajudarem a millorar i a resoldre els vostres dubtes “in situ”.

Participar a PodcastCity em treurà molt de temps?

Només el que dediquis al programa (escriure el guió i producció de continguts) i el temps que estiguis a l’estudi enregistrant. També dependrà de si la periodicitat del teu programa és setmanal, quinzenal o mensual.

A banda, sempre pots enregistrar més d’un programa en una sessió de gravació i avançar feina per no haver de venir cada setmana o cada quinze dies.

Quan es pot gravar?

Tenim els estudis reservats per a gravacions de PodcastCity, de dilluns a divendres, de 19h a 22h.

Cada podcast participant té reservada una hora de gravació fixa a la setmana, que es pacta prèviament amb el coordinador.

Hi ha cap premi?

Doncs sí. A final de temporada (1 de juliol de 2021), els tres podcasts que hagin aconseguit més descàrregues amb els seus episodis rebran el Premi Manuel Pastor, amb una dotació total de 1.000 euros.

M’interessa participar! Com em puc apuntar?

Primer de tot necessites una idea de programa, i després, has d’omplir aquest formulari per apuntar-te a la segona temporada de PodcastCity. 

Afanya’t! Tens temps fins al 31 d’agost!

Encara tinc més dubtes sobre PodcastCity

Doncs no et preocupis. Envia’ns les teves preguntes a podcastcity@radiociutat.com i te les respondrem de seguida.

PUBLICITAT