Tarragona Daily | Desmuntada la suma càvea

L’Ajuntament no reconstruirà, de moment, la suma càvea de l’amfiteatre

Ja fa dos mesos que l’Ajuntament de Tarragona va engegar les obres d’emergència a la suma càvea reconstruïda de l’amfiteatre per les afectacions dels aiguats. En aquestes actuacions l’equip tècnic ha demostrat la pobresa d’aquesta estructura, trobant que se sustenta amb terra moderna de poca qualitat i els aiguats havien generat esquerdes i el terreny no estava aguantant. Davant d’aquesta situació els tècnics han desmuntat ja tres metres dels aproximadament sis reconstruïts i continuaran fins que desaparegui. A més, Hermán Pinedo, conseller de Patrimoni de l’Ajuntament ha afirmat que de moment no es reconstruirà aquest element.

suma cavea amfiteatre

Augmenta l’etiquetatge “confús” en les joguines de fora la UE

PUBLICITAT

Tot i que cada vegada hi ha menys joguines que entren il·legalment a l’estat espanyol, la Guàrdia Civil de Tarragona ha detectat un increment de les que porten un etiquetatge “confús”. Els agents han localitzat, en diversos locals, nombrosos articles que compten amb les sigles CE, però que no equivalen a ‘Conformitat Europea’ – l’etiqueta reglamentària -, sinó a ‘China Export’, una confusió que s’està estenent i reproduint per tal d’esquivar la normativa europea. En les inspeccions de la campanya de Nadal de les dues últimes setmanes, la Guàrdia Civil ja ha retirat del mercat 576 joguines perilloses, procedents del contraban i presumptament falsificades, que es venien en vuit locals de les comarques de Tarragona i l’Ebre.

Todos en Azul tindrà un local físic a Torreforta

L’entitat Todos en Azul, que treballa pel suport als infants i famílies de l’espectre autista de Tarragona inaugurarà aquest diumenge 11 de desembre una nova seu a Torreforta. Aquest es fruit d’una aliança amb la Cooperativa Combinats que servirà d’espai de lleure pels infants i suport a les famílies. Aquest serà el primer espai físic amb el qual compta l’entitat i permetrà “fer l’activitat que fins ara feien a cafeteries”. Juan José Caravaca, president de l’associació, detalla que “aquest és un primer pas pel gran casal de l’autisme pel qual encara estan recaptant fons”.

El CN Tàrraco, campió de la MOROCCO SWIM TREK

Els nedadors d’aigües obertes del CN Tàrraco, Josep Ma Rosell i Miguel Caro, són els campions de la 7a edició de la MOROCCO SWIM TREK “Sahara”. Es tracta d’una competició internacional de natació en aigües obertes, amb nedadors aficionats i professionals. La travessa va tenir lloc del 29 de novembre al 4 de desembre a la llacuna de Dakhla al Marroc. També va tenir un paper rellevant i destacat el nedador del CN Cambrils, Joan Carles Adell. Va ser quart classificat de la general i segon de la categoria sense neoprè.

PUBLICITAT