Tarragona Daily | L’impacte immediat de la sequera mobilitza els pagesos del territori

La pagesia tarragonina adverteix de les conseqüències immediates de la sequera

Uns 200 pagesos del Camp de Tarragona s’han concentrat aquest dissabte a Riudecanyes per advertir que la sequera podria provocar la mort d’avellaners i la reducció de la producció d’oliveres repartides en unes 4.000 hectàrees. L’acció coincideix amb la primera campanya en què no es transvasa aigua del pantà de Siurana al de Riudecanyes. En aquest context, Unió de Pagesos ha insistit en reactivar el projecte de regeneració d’aigua de la depuradora de Reus i ha exigit a les administracions inversions en mesures efectives i ajudes per al sector per afrontar les pèrdues.

Foto: ACN

Els ajuntaments del territori aposten per controlar la qualitat de l’aire

PUBLICITAT

La qualitat de l’aire al voltant del complex industrial químic de Tarragona és una qüestió que preocupa i ocupa als ajuntaments i a la ciutadania del territori. Durant aquest mandat que està a punt d’acabar, el Morell ha fet diversos estudis de qualitat de l’aire i ha instal·lat una xarxa de mesuradors pròpia, mentre que Tarragona ha licitat per primer cop un anàlisi que veurà la llum l’any vinent. El portaveu de la plataforma Cel net, Adrià Pallejà, apunta que els últims anys “s’ha avançat” en aquesta matèria, però de manera “desigual”. Creu que alguns ajuntaments “s’han passat la pilota”. Des de Cel Net demanen als alcaldables que apostin per una xarxa de mesuradors de la qualitat de l’aire pròpia, com està implementant el Morell.

Podem proposa convertir La Granja en el motor de ponent

En plana política, ja immersos en el primer cap de setmana de campanya, Tarragona En Comú Podem vol que el barri de La Granja es converteixi en l’epicentre de la zona de ponent. El candidat Jordi Collado proposa treballar per “traslladar la lògica de l’illa Corsini al centre de Ponent”. És una de les propostes electorals del partit amb la intenció de dinamitzar l’eix comercial del carrer Gran Canària. Per aquest motiu, se l’ha denominat com a l’”Illa Gran Canària”.

El CBT aconsegueix l’ascens: és equip de LEB Plata

El CBT certifica l’ascens superant a El Pinar de Màlaga (93 – 68) i ja és equip de LEB Plata. Els tarragonins han quallat una fase final immaculada, amb tres victòries en tres duels i aconseguint la primera plaça del grup. Els blaus aconsegueixen una fita històrica i d’un mèrit enorme després d’una temporada realment complicada, plena d’entrebancs en forma de múltiples lesions greus de jugadors importants. Però res atura al CBT. No han deixat de competir durant tota la campanya, jugués qui jugués, i han acabat assolint el somni.

Un altre cara o creu aterra al Nou Estadi

El Nàstic de Tarragona afronta una nova ‘final’ aquest cap de setmana. L’equip va superar la de Logronyo amb una victòria fonamental, però no definitiva. Perdre hauria significat caure al descens, però es manté encara a tan sols tres punts. I arriba un rival directe al Nou Estadi: el Cornellà. La part positiva és que els tarragonins tenen l’oportunitat de tancar pràcticament la permanència si són capaços de vèncer. El duel d’aquest diumenge es disputarà a partir de les 18:30 h al Nou Estadi i el podreu seguir en directe per Ràdio Ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT