Tarragona Daily | Confiança en el Plaseqta

El Govern defensa la gestió de l’incendi a Constantí

El Govern ha defensat la gestió de l’incendi d’ahir a la sofrera de Constantí, davant les veus crítiques que han qüestionat que l’emergència del Plaseqta no s’activés fins al cap d’una hora.  La portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, ha argumentat que aquesta empresa no està catalogada com a perillosa i que el Plaseqta es va activar tan bon punt els bombers van observar que l’incendi podia derivar en un núvol tòxic.

Poligon constanti

STR referma la confiança en protecció civil

PUBLICITAT

Els treballadors del Sindicato de Trabajadores (STR) valoren “molt positivament” el simulacre de risc químic dut a terme el passat dimarts. En la mateixa línia els representants asseguren “mantenir confiança plena en protecció civil en incidents com el d’aquest dilluns”. Per això des del sindicat “valoren positivament que no es quedi tot en un simulacre i es continuï treballant contínuament”.

Comença el procés participatiu del POUM

350 persones han participat a la sessió inaugural del Procés Participatiu del POUM de Tarragona, celebrat a la Sala August del Palau de Congressos. Aquesta jornada de reflexió anomenada Dibuixem Tarragona. Inclusió, cohesió, sostenibilitat i altres reptes de futur ha dibuixat els principals eixos del futur pla d’ordenació urbanística que comença “escoltant totes les veus. Recordem que aquest és el primer acte del procés participatiu i ara arriben els actes principals amb les taules territorials als diferents barris de la ciutat.

Incrementa la diversitat d’espècies marines amb la immersió de biòtops al Port

El Port de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili han presentat els primers resultats de la iniciativa mediambiental en submergir biòtops a les aigües del Port durant el 2021. Després d’un any han observat que, al voltant de tots els biòtops submergits, s’ha produït un increment de la diversitat d’espècies marines. Els resultats mostren que tots els biòtops mostren un dens recobriment per algues i fauna invertebrada macroscòpica, amb diversitat d’espècies. Es pot destacar la presència de pops, peixos diversos i postes d’ous de calamar.

Vins i gastronomia tornen a ser protagonistes al Fòrum de forma solidària

Aquest cap de setmana els vins i la gastronomia tornaran a ser protagonistes a la plaça del Fòrum amb la tercera edició del Fira Fòrum Vinarium. Dissabte a la tarda serà el tret de sortida, on 16 cellers DO Tarragona oferiran vins, caves vermuts i cervesa, a més els restauradors de la plaça oferiran 9 tasts gastronòmics.En aquesta ocasió l’esdeveniment tindrà un vessant solidari col·laborant per recaptar fons amb l’associació Club Vaixell, una cció que, Gerard Esquerre, propietari de la Bodega Gerard, organitzadors de l’esdeveniment, destaca que “ha vingut per quedar-se”.

PUBLICITAT