Tarragona Daily | Història viva

Aquest dimecres tindrà lloc el simulacre d’accident per risc químic

Aquest dimecres, 2 de novembre, a les 18:30 h es farà un simulacre d’accident per risc químic a la zona de Tarragona. L’objectiu és que es confini la població durant uns 15 minuts aproximadament i, d’aquesta manera, aquest simulacre serveixi d’aprenentatge i de sensibilització a la ciutadania. El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, assegura que és clau que la gent es confini.

Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’un home a Salou

PUBLICITAT

Els Mossos d’Esquadra investiguen la mort d’un home aquesta matinada a Salou (Tarragonès). Els fets han passat aquest dilluns cap a les quatre de la matinada, quan els Mossos han rebut l’alerta de la presència d’un cos greument ferit al carrer Valls, prop d’una zona d’oci. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’ha desplaçat fins al lloc, però no ha pogut fer res per salvar-li la vida, segons han detallat els Mossos d’Esquadra. Els cossos policials desconeixen les circumstàncies de la mort i l’autor de l’agressió. El crim l’investiga la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) i es troba sota secret de sumari.

El primer museu virtual de la Guerra Civil, amb segell URV

El professor de la Universitat Rovira i Virgili, Joan Maria Thomàs ha sigut co-autor del primer museu virtual de la Guerra Civil Espanyola. Un projecte de caire internacional, format per historiadors, arqueòlegs i experts d’arreu del món amb l’objectiu de divulgar el coneixement del conflicte bèl·lic des d’una perspectiva digital i innovadora. Així ho explicava el co-autor del projecte, Joan Maria Thomas.

Els Castellers de Vilafranca fan història carregant el pilar de 9fmp

I els castellers de Vilafranca van escriure ahir a la diada de Tots Sants una nova pàgina de la història dels castells amb el que castell que mai s’havia vist, el pilar de nou amb folre, manilles i puntals. Una increïble estructura que fins ara no s’havia carregat mai i canvia el paradigma dels límits de les construccions castelleres. Així ho vam explicar des de ràdio ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT