Tarragona Daily | La catedral museïtzada

L’ICAC i el Diocesà engeguen la tercera fase d’excavacions a la Catedral

L’ICAC i el Museu Diocesà de Tarragona engeguen una nova fase de recerca arqueològica al conjunt monumental de la catedral de Tarragona. Aquestes excavacions formen part dels projectes Quadriennals de la Generalitat de Catalunya i s’allargaran fins al 2026. Els objectius d’aquestes són principalment científic, per investigar al voltant del jaciment del recinte de culte romà i restes de la catedral visigoda. Això anirà acompanyat d’un projecte de museïtzació per dotar al Museu Diocesà d’un relat històric de l’evolució urbanística de l’espai de la catedral. El doctor Josep Maria Macias, investigador de l’ICAC, explica que “les troballes podrien convertir el museu diocesà en un dels més diacrònics de la península”.

catedral Tarragona museu

El Camp de Tarragona lidera la recuperació econòmica a Catalunya

PUBLICITAT

El Camp de Tarragona assumeix el lideratge de la recuperació econòmica a Catalunya. Aquesta és una de les principals conclusions que s’extreuen de l’Anuari Econòmic Comarcal BBVA 2022 presentat aquest dilluns. L’estudi remarca que el territori ho va fer amb un avenç del 7,4% del Valor Afegit Brut i relaciona aquests resultats als bons registres especialment aconseguits al sector terciari i el de les manufactures.

Diferents sindicats a vaga a Correus per “evitar la privatització del servei”

Aquest dilluns els sindicats CGT, CNT, i la Intersindical han convocat la primera jornada de vaga a Correus Tarragona en el marc de la negociació del IV Conveni Col·lectiu. Aquesta és la primera de cinc jornades que s’han convocat en l’àmbit de tot l’estat espanyol. Rubèn Masmano, delegat sindical de CGT Correus Tarragona, explica que han escollit aquest dia per la seva proximitat amb el Black Friday, un dels pics de feina de l’empresa, de la mateixa manera els següents seran el 22 i 23 de desembre i 4 i 5 de gener. Masmano denuncia que “la direcció de l’empresa vol convertir-la en una altra gran corporació de paqueteria precària”.

El millor xocolater del món visitarà el Mercat Central

“Reviu el Nadal, reviu-lo a taula”. Aquest és el nom de la nova campanya de Nadal que ha engegat el Mercat Central de Tarragona. De fet, aquesta va donar el tret de sortida el passat divendres, 25 de novembre, amb l’encesa del gran arbre de llums LED de 12 m d’alçada de l’interior del recinte. El pròxim 3 de desembre, el pastisser Lluc Crusellas, recentment nomenat millor mestre xocolater del món signarà llibres al Mercat i a la parada de Cal Jan es podran tastar algunes de les seves postres. El president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal, convida a tothom a assistir-hi.

PUBLICITAT