Tarragona Daily | La química a inspecció

El Parlament demana fer campanyes específiques a la petroquímica tarragonina

El Parlament ha reclamat establir una campanya específica d’inspecció de Treball al Complex Petroquímic del Camp de Tarragona perquè, com a mínim, cada sis mesos es revisi la contractació temporal, els equips i els ritmes de treball. Aquest era el tercer punt d’una proposta de resolució sobre la subcontractació de la petroquímica tarragonina i que ha estat presentada per la CUP a la Comissió d’Empresa i Treball. Comuns i Ciutadans també han votat a favor, VOX ho ha fet en contra i Junts, ERC i PSC s’han abstingut. La diputada de la CUP, Laia Estrada, que ha defensat la proposta, ha assegurat que les empreses volen “guanyar el màxim possible” i això es fa “reduint” en seguretat i en les condicions laborals dels treballadors.

REPSOL POLIGONO
Panoràmica del centre petroquímic de Repsol a Tarragona, el més important d'Espanya on s'hi produeixen molts tipus de polímers. Imatge publicada el 27 d'abril del 2021. (Horitzontal)

L’Ajuntament inicia el procés per desencallar el contracte de la brossa

PUBLICITAT

El Govern Municipal de Tarragona passa avui per comissió informativa la nova estructura de costos del contracte de la brossa i la neteja després que aquest quedés desert en la darrera convocatòria. En aquest temps han analitzat els denominadors comuns pels quals les empreses no van presentar-se. Producte d’aquestes converses s’unificaran els lots 1 i 2, de manera que el manteniment de platges i camins s’integren dins del de recollida de brossa i neteja. Quedarà així a banda el lot dedicat a la deixalleria. A més el contracte s’allarga de 9 a 10 anys i s’augmenta en 180.000 euros l’any. Jordi Fortuny, conseller d’Hisenda espera aixì poder desencallar-lo.

L’Antic Ajuntament esdevé un Centre Cultural obert a la ciutadania

L’antic ajuntament de Tarragona esdevé des d’aquest dijous en un centre cultural obert a la ciutadania. Mitjançant una actuació de 20.000 € els diferents espais de l’equipament s’han convertit per oferir espais escènics, d’exhibició i aules tots adaptables a les necessitats dels projectes presentats.  

Aquesta és la primera de dues fases que ha de culminar amb el trasllat de les oficines de cultura a l’Antic Ajuntament un cop es pugui traslladar l’equip tècnic de Turisme a l’Antiga Audiència. Amb tot, Inés Solé, consellera de cultura, explica que l’objectiu és “acollir en aquest espai totes les creacions emergents de la ciutat”.

Tarragona reactiva l’alerta per ventades i posa en marxa l’Operació Iglú

Davant la persistència del temporal de fortes ventades a Tarragona, la Conselleria de Protecció Civil ha tornar a activar el Pla d’Actuació Municipal en fase d’alerta pel risc de ventades i han tornat a insistir en la importància de la prevenció. Algunes de les mesures més destacades que implica aquest pla és el tancament de parcs i jardins i també el tancament dels recintes museístics de l’Amfiteatre, el Passeig Arqueològic i el Fòrum de la Colònia almenys fins que es desactivi el pla ventcat.

Amb motiu del descens aguditzat de les temperatures, Protecció Civil ha posat en marxa el Protocol de l’Operació Iglú a Tarragona que consisteix en donar cobertura i protegir la salut i integritat física de les persones sense sostre que estiguin a la vía pública.

PUBLICITAT