Tarragona Daily | Del Port al Congrés

Josep Maria Cruset es presenta a les primàries de Junts per Tarragona, l’Ebre i el Penedès

L’expresident del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset ha anunciat que es presenta a les primàries de Junts per Catalunya per ser el cap de llista del partit a Tarragona, l’Ebre i el Baix Penedès a les eleccions del 23 de juliol. Cruset ha justificat la decisió amb la convicció que la convocatòria ha generat un “moment excepcional”, entre d’altres coses per la “necessitat de barrar el pas a l’extrema dreta, una de les grans amenaces per a Catalunya i pels valors democràtics”. Cruset prendria el relleu a Josep Rull, que havia encapçalat la candidatura en aquesta zona en les darreres eleccions generals. El també exalcalde de Riudoms ha afirmat que els comicis són “absolutament determinants” per al futur del país.

Josep Maria Cruset Port Tarragona

L’Ajuntament col·loca les últimes llambordes en record als deportats

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Tarragona ha col·locat aquest dijous les últimes sis llambordes Stolpersteine per homenatjar els tarragonins deportats als camps d’extermini nazi. Des del mes de març, s’han instal·lat 24 d’aquestes pedres de la memòria davant dels edificis de la ciutat on van viure les víctimes del nazisme. En l’acte de cloenda, emmarcat en el Programa de Memòria Democràtica del consistori, l’alcalde en funcions, Pau Ricomà, ha afirmat que cada llamborda col·locada als carrers del municipi recorda “un nom, una vida, una història que mai no ha de ser oblidada”. Segons les dades actuals, 55 veïns de Tarragona, tots homes, van ser deportats. D’aquests, 34 van morir assassinats, 1 va desaparèixer i 20 van ser alliberats.

La mancança d’inversió a l’URV fa tremolar el personal interí

Aquest divendres i coincidint amb les eleccions sindicals, UGT ha comparegut a la plaça de la Concòrdia, al Campus Catalunya de l’URV per exposar la seva disconformitat sobre les places de professorat interí. Des de UGT afirmen que el personal interí ha patit una doble victimització ja que des de fa 8 anys, l’universitat els va desvincular de la plaça que ocupaven. 

Anna Santó, delegada sindical d’UGT a l’URV, assegura que un terç de la plantilla actual de l’universitat es troba amb aquesta situació. A més Santó assegura que la manca d’inversió en infraestructures de l’universitat incideix directament a les condicions laborals i professionals de professorat i alumnat.

L’Ajuntament diagnostica un tram de muralla del passeig de Sant Antoni

L’Ajuntament de Tarragona ha iniciat una diagnosi de d’un tram de la muralla del passeig de Sant Antoni, a l’alçada de la Diputació. Dilluns es va començar a muntar una bastida exterior per donar accés a la runa d’unes obres i, al mateix temps, començar a estudiar l’estat del tram. Segons el consistori, s’aprofitarà la reparació de les terrasses i l’enderroc d’un petit cos edificat sobre el pas de ronda, al carrer Puig d’en Sitges, que ha patit un assentament estructural. Això, apunten, podria malmetre el tram del camí i el llenç exterior de la muralla que dona al passeig. Des de la bastida, els tècnics podran avaluar i diagnosticar aquest llenç exterior per proposar una intervenció integral de conservació i estudi històric i arqueològic.

La història de la sanitat i el cinema tarragoní a la llum al Santa Tecla

L’exposició “Heroismos. Història d’Un Nitrat”, exposa els 12 minuts recuperats del film homònim i material inèdit sobre la seva producció en una col·laboració entre la Xarxa Santa Tecla i l’Aula de Cinema de la URV. Aquesta cinta narra la història de l’origen de la sanitat a Tarragona amb la construcció de les urgències de l’Hospital Santa Tecla, on es fa l’exposició. En aquesta història es poden veure els voluntaris de la Creu Roja que atenien als ferits que tornaven de la guerra del Marroc ara fa cent cinquanta anys. La recuperació d’aquest “patrimoni cultural” va iniciar el 2012 per la URV i més de deu anys després, en el marc de l’exposició s’ha trobat més minutatge del film. Joana Zapata, una de les comissaries de l’exposició explica “el punt d’inflexió que suposa”.

Un Sant Joan ampliat dona la benvinguda a l’estiu tarragoní

La programació de Sant Joan enguany s’allargarà durant tres caps de setmana a Tarragona donant el tret de sortida a la programació cultural de l’estiu. Tot arrancarà el cap de setmana de l’11 de juny amb el tradicional “L’ou Com Balla” i la celebració del dia mundial de la sardana.

El 17 de juny arribarà la fira Aproxima’t amb producte local i encroquetada popular i la desvetllada dels ninots amb “la primera mamadeta de la temporada”. La festa del foc iniciarà la matinada del 23 de juny quan els Diables de Voramar, la Víbria de Tarragona i el Ball d’En Serrallonga portaran la flama del cim del Canigó a la Ciutat. Aquell vespre el seguici de foc pujarà del Port al centre de la ciutat on es rebrà el foc, cloent amb la tradicional revetlla. Hèctor de la Salut, explica que enguany “s’han convidat entitats de la resta de la província per celebrar la popular vinculació del foc”.

PUBLICITAT