Tarragona Daily | Les Tarragones del futur

El POUM centra el debat electoral

L’urbanisme i el futur POUM centren el debat polític de les eleccions municipals d’aquest 2023. L’Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dilluns els resultats preliminars del procés participatiu del futur POUM de la ciutat. Un procés que ha comptat amb la participació total de 570 persones que han atorgat 4.250 aportacions. A la tarda, el PSC va presentar les seves cartes amb un seguit de propostes sorgides d’una consulta pròpia amb més de 400 propostes dels ciutadans de la ciutat.

Viñuales conferencia
PUBLICITAT

L’Horta gran és un dels punts que tant el govern municipal com l’oposició van esmentar. Els socialistes plantegen un gran parc verd a Ponent en aquesta zona. Xavi Puig, regidor de territori de l’ajuntament, aposta per la convivència de zones verdes, camins i el que podría ser la futura estació de ferrocarril.

I es que el ferrocarril és clau dins el debat sobre el POUM.  El procés participaiu presentat al matí recull unanimitat pel trasllat de les mercaderies a l’interior i preferència pel bypass nord davant l’est. Els socialistes van anar a un pas més enllà i van plantejar retirar les vies de tren situades al carrer del mar per crear una gran rambla per la ciutadania. 

El que queda clar dins totes les propostes es que la Tarragona del futur ha de superar la barrera del riu Francolí. Al polígon, tant el POUM inicial com les propostes presentades pel PSC projecten un barri tecnològic. Rubén Viñuales, candidat socialista a l’alcaldia va fer incidència en aquest tema apostant per “aprofitar-se de la proximitat amb Barcelona”.

Viñuales veu “profundament improbable” un acord amb ERC

I esque el pacte entre ERC i PSC sembla improbable, mostra que aquests comicis seràn un duel entre Ricomà i Viñuales. El candidat socialista assegura que “no li agrada veure d’aquesta manera els comicis, però en una entrevista al Bon Dia Tarragona ha acusat l’actual govern de “fer polítiques de dretes” i ha afirmat que “és profundament improbable un acord amb la llista de Tarragona”.

Granados reivindica l’alta velocitat per la nova estació “intermodal” de Port Aventura

La futura nova estació de tren de PortAventura serà una realitat a l’agost del 2024, així ho han previst aquest dilluns l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el subdelegat del govern a Tarragona, Santi Castellà, en una visita a les obres d’aquesta estació que van començar fa poc més d’un any. Granados ha assegurat que aquesta estació serà intermodal, ja que comptarà amb una nova estació d’autobusos i tindrà una connexió amb el TramCamp. A més, Granados també ha reivindicat la necessitat de comptar amb l’alta velocitat per “connectar Salou amb Europa”.

Obert el termini per demanar una parada a la Rambla per Sant Jordi

Ja ha començat el compte enrere per Sant Jordi i l’Ajuntament de Tarragona ha obert aquest dilluns el termini per sol·licitar una parada a la Rambla Nova el proper 23 d’abril. Fins al 13 d’abril, les llibreries, floristeries i entitats poden demanar telemàticament un espai al tram des del monument a Roger de Llúria fins a la Font del Centenari, és a dir, un total de 4 trams de la Rambla Nova. El mitjà per fer-ho és la web de l’Ajuntament, que ha habilitat un espai per registrar les demandes.

PUBLICITAT