Tarragona Daily | Patrimoni a la llum

Excavacions a Perafort descobreixen un tram d’aqüeducte del Francolí

Unes excavacions al terme municipal de Perafort posen al descobert nous trams de l’aqüeducte romà del Francolí i una pedrera romana que d’on suposadament haurien extret les roques per construir el Pont del Tupino. Aquest dataria del segle I d.C, contemporani del Pont del Diable. Jordi López, investigador de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) que ha dirigit les excavacions, explica que van descobrir aquest espai arran d’un veí de Perafort.

aqueducte roma francoli jordi lopez

El refugi antiaeri del Museu Bíblic obrirà al públic en primavera

PUBLICITAT

El refugi antiaeri del museu bíblic Tarraconense serà accessible al públic al voltant del març del 2023. Recordem que aquest espai, d’antecedents romans i fet servir com a refugi durant la Guerra Civil, va ser arranjat, però encara estava inaccessible.Andreu Muñoz, director del Museu BÍblic afirma com, aquest és “un dels punts de memòria històrica més interessants de la ciutat”, ja que compren estructures romanes i medievals.

La mobilització dels transportistes es queda sense el suport del sector

Desconvocada la vaga indefinida de transportistes convocada per la Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport el passat diumenge. L’aturada no ha durat ni 48h aquí a Catalunya per falta de suport de sindicats o entitats com la Federació d’Autotransport de Tarragona. El seu director, Josep Lluís Aymat, aquesta reivindicació “no es podia catalogar com a vaga ja que no formen part de cap sindicat” i critica que no tenia cap objectiu ni missatge clar.

El passeig de la independència recuperarà els dos carrils de sortida

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit fer marxa enrere i retirarà les 17 places d’aparcament dissuasiu ubicades al passeig de la Independència a tocar amb l’avinguda Ramón y Cajal per tal que aquest tram recuperi els dos carrils de sortida.Segons ha informat el consistori, la decisió arriba després d’atendre algunes reclamacions de la ciutadania respecte del trànsit de la zona i comprovar les retencions ocasionades per aquestes 17 places d’aparcament en cordó i la conseqüent supressió d’un dels dos carrils de sortida cap a l’avinguda Ramón y Cajal.

El REC torna a rebre als tarragonins, aquest cop al Metropol

El Festival REC torna a Tarragona entre el 30 de novembre i el 7 de desembre en la seva 22a edició ampliant dates. Enguany el teatre Metropol serà l’epicentre del certamen en una voluntat d’”apropar-se a la ciutadania i rebre’ls com a casa”. Destaca la projecció de Suro, que l’any passat va passar pel RecLab, la secció d’indústria del festival. Xavier Garcia, director del festival, manifesta com “aquest projecte cada cop agafa més rellevància en el circuit cinematogràfic i ara ho volen apropar al públic”.

PUBLICITAT