Tarragona Daily Vespre | Aposta per l’FP

La Generalitat aposta per l’FP de transport per carretera

Els consellers d’educació Josep González Cambray i de territori, Juli Fernández han presentat aquest dijous un acord per impulsar la formació professional del sector del transport per carretera. Mitjançant aquest s’instal·laran cinc simuladors al país, el primer d’ells a l’institut Pere Martell de Tarragona. Aquest permet emular diferents vehicles, condicions climàtiques i situacions preparant a l’alumnat sense la necessitat de recórrer a les pràctiques en carretera. El conseller González-Cambray ha aprofitat la visita a Tarragona per treure pit de l’augment de places a FP i assegura que continuaran ampliant aquesta oferta.

Per Martell

El CODITA alerta que falten 2.000 infermeres a la demarcació

PUBLICITAT

 El Col·legi Oficial d’Infermers de Tarragona (CODITA) assegura que manquen unes 2.000 infermeres a les comarques de Tarragona. Un càlcul que CODITA estima d’acord amb la ràtio europea per cada 100.000 habitants. A Europa hi ha vuit professionals de la infermeria i a Catalunya només 6,2, mentre que a Tarragona la ràtio és encara menor, 5,06. Des del Col·legi asseguren que es tracta d’un dèficit que s’arrossega des de 2008. A més, indiquen que en els pròxims deu anys es jubilaran més de 700 professionals a la demarcació, ja que 709 col·legiades tenen entre 55 i 64 anys. Per això, reclamen incorporar infermeres joves i crear més places de grau. 

El CBT reacciona i s’imposa a la pròrroga (77-84)

El CBT suma la primera victòria de la Fase Final a la pròrroga després de reaccionar al tram final de partit per capgirar el marcador. Ara CBT s’enfrontarà a la segona jornada al Logronyo, qui també s’ha imposat a El Pinar per 26 punts, amb l’objectiu d’assegurar-se una de les dues primeres posicions. Així valorava el partit l’entrenador del CBT, Berni Álvarez.

PUBLICITAT