Tarragona Daily Vespre | Lideratge en descarbonització

La Generalitat aposta per Tarragona en la descarbonització

Aquest dimecres el conseller de Recerca i Universitat, Joaquim Nadal, ha visitat l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) de Tarragona, per conèixer les línies de recerca i els projectes de futur de l’entitat. L’ICIQ forma part del projecte CERCA, impulsat pel Govern, juntament amb 3 centres més del Camp de Tarragona. Actualment, l’entitat està treballant en projectes de descarbonització i en tres noves plantes pilot com a part de l’agenda pública del Govern. Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats, assegura que “és imprescindible la relació entre la URV i la potenciació dels centres d’investigació”.

Aturem Hard Rock tornar a carregar per aturar el PDU

PUBLICITAT

La plataforma Aturem Hard Rock ha tornat a convocar una gran mobilització aquest 18 de juny per intentar aturar el PDU que ha d’aprovar aquest projecte. Des de la plataforma estimen que aquest es donarà el 21 juny, ja que és l’últim dins dels sis mesos que van acordar ERC i PSC. Eloi Redon, portaveu de la plataforma, ha remarcat els perills mediambientals i socials del Hard Rock, posant èmfasi també en l’actual situació de sequera i l’alt consum d’aigua que aquest complex requeriria. A més contemplen que “el projecte necessita encara uns cinc informes sectorials favorables per ser aprovat” i no tenen constància que comptin amb les exigències del departament d’Acció Climàtica. Per aquests motius pretenen, des de la mobilització ciutadana, aturar el projecte en l’últim minut.

Les tres claus del CBT a la Fase Final

El Club Bàsquet Tarragona viatja a Llucmajor amb la il·lusió d’una fase d’ascens inesperada, però que es valora com un premi a l’entitat. Els de Berni Álvarez afronten un torneig amb 3 partits en tres dies, com a mínim, perquè en cas de ser segons els blaus sumarien un quart partit. El CBT enceta la Fase d’Ascens contra el Socuéllamos per després enfrontar-se a la segona al rival més complicat ‘a priori’, el Logronyo. Per acabar, els tarragonins jugaran contra El Pinar de Màlaga, un partit que podria resultar decisiu o que podria no tenir cap història. L’entrenador del CBT, Berni Álvarez, explica com han preparat aquesta setmana carregada de partits en busca de l’ascens.

PUBLICITAT