#WeeklyTarragonès | Una trentena de nens ucraïnesos gaudeixen d’una setmana “en pau” a Salou

Salou acull una setmana 30 nens ucraïnesos que participen en les primeres “Vacances en Pau”

Des d’aquest dijous i durant una setmana 30 nenes i nens procedents de la localitat ucraïnesa d’Ochakiv estaran a Salou en el marc de les primeres “Vacances en Pau”. Una iniciativa solidària, impulsada pel govern d’Espanya i amb la col·laboració de diversos ajuntaments com el de Salou, que té l’objectiu de proporcionar un espai de pau i divertiment per als infants afectats pel conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Vehicles aparcats a l’estació de l’AVE de Tarragona pateixen robatoris en els darrers dies

PUBLICITAT

Desenes de vehicles aparcats a prop de l’estació de l’AVE de Camp de Tarragona, ubicada a La Secuita, han patit robatoris i danys en els darrers dies. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació després d’haver rebut durant aquest dijous una trentena de denúncies i no es descarta que hi hagi més persones afectades. Molts usuaris del tren d’alta velocitat deixen el vehicle aparcat a la via d’accés a l’estació per estalviar-se pagar l’aparcament d’Adif, en una zona a tocar de la carretera i sense vigilància.

Els robatoris violents es redueixen un 20% en l’últim mig any a Salou

Els robatoris violents s’han reduït un 20% a Salou, mentre que els delictes en aquest municipi han disminuït un 10% en el darrer mig any. Així s’ha posat de manifest aquest divendres a la junta local de seguretat. El sotscap de l’Àrea Bàsica Policial del Tarragonès Eduard Blanc, ha explicat que les detencions i casos resolts s’han incrementat amb una efectivitat de gairebé el 30%.

La rehabiltació de l’interior del Xalet Fort de Salou estarà enllestida a finals d’any

L’Ajuntament de Salou ha anunciat que ja té redactat el projecte de rehabilitació de l’interior del Xalet Fort, que en aquests moments es troba en fase d’aprovació. La licitació de les obres, corresponent a la segona fase d’aquest immoble, podria tenir lloc a finals de maig. Els treballs podrien estar enllestits a finals d’any, i la seva entrada en funcionament està prevista durant el primer trimestre de 2025.

El Cavall Alat de Vila-seca, seleccionat per representar el bestiari català a l’Aplec Internacional a Eslovàquia

El Cavall Alat de Vila-seca està d’enhorabona. Adifolk, l’Associació per a la Difusió del Folklore, ha seleccionat el Cavall Alat per a representar el bestiari català a l’Aplec Internacional que celebra ja la seva 36a edició, i que enguany tindrà lloc a la ciutat eslovaca de Prešov, durant el proper mes d’agost. Es tracta de l’únic element de bestiari festiu de Catalunya que hi participarà i, entre els criteris que s’han tingut en compte per a seleccionar-lo són l’artístic, el d’acompanyament musical en directe, la distribució territorial i la representació de cada àmbit de la cultura popular.

Cap de setmana de bàsquet formatiu de primer nivell a la comarca

La comarca acull, des d’aquest divendres i al llarg de tot el cap de setmana, el torneig Costa Dorada Basket Cup 2024. Es tracta d’un esdeveniment esportiu organitzat per MHL Sports que enguany arriba a la setzena edició i que fins els últims anys s’havia celebrat a Marina d’Or. Aquest 2024 el torneig aterra a les ciutats de Tarragona i Salou amb la disputa de 650 partits en un total de 35 pistes de joc.

PUBLICITAT