Distàncies Curtes: Mercè Chiapella

Mercè Chiapella es la directora del CERES, un gabinet d’investigació sociològica i de mercats amb més de 30 anys de trajectòria. Al ‘Distàncies Curtes’ reflexiona sobre la societat actual, ràpida i voluble. Parla de com han afectat les xarxes socials als mitjans tradicionals i de la importància que la classe política treballi acompanyada dels ciutadans. Parla sobre els canvis, cada vegada més ràpids, i com aquests provoquen, de vegades, que la societat se senti que la seva realitat està en perill. 

Els titulars del programa

  • Mercè Chiapella, directora del CERES, sobre la societat: “Se li pot dir líquida o voluble però crec que va molt lligada a l’entorn. Els joves necessiten aquesta liquidesa perquè s’estan trobant una societat molt canviant on han de prendre decisions molt ràpides”. 
  • Mercè Chiapella, directora del CERES: “No és que el passat sigui millor, però amb l’edat valorem com hem viscut èpoques diferent on tot era més pausat. Teníem més temps per prendre decisions”. 
  • Mercè Chiapella, directora del CERES, sobre el CERES: “Tenim molta informació, però la tasca de lligar-la l’hem fet puntualment. No l’hem fet servir amb un interès de privilegi o d’influir en algun sector. Abans de tot això és la professionalitat i el temps”.
  • Mercè Chiapella, directora del CERES: “Al Camp de Tarragona som potència en turisme, química i energia” 
  • Mercè Chiapella, directora del CERES, sobre l’àrea metropolitana: “Crec que hi ha una barrera important, la necessitat que hi hagi un lideratge. Fins ara hem comprovat que no ha sortit per enlloc. És un error esperar el lideratge de les institucions, perquè són volàtils”. 
  • Mercè Chiapella, directora del CERES, sobre els panells públics: “El primer que has de fer és interessar-te pel que preocupa a la gent. D’aquesta manera podràs explicar allò que interessa. Aquest diàleg actiu és una eina per generar confiança”. 
  • Mercè Chiapella, directora del CERES: “Les xarxes socials no han fet cap favor als mitjans tradicionals. Competir amb aquesta rapidesa d’informació i desinformació és molt difícil”. 
  • Mercè Chiapella, directora del CERES: “Els valors darrerament són un camp molt poc treballat. Crec que només s’aconsegueixen a la família”. 
  • Mercè Chiapella, directora del CERES: “La història són cicles. Pel clima, guerres i necessitat, Àfrica està pujant. En altres moments ho hem pogut assumir. Ara hi ha una reacció en contra perquè els col·lectius senten que la seva realitat està en perill. Ni l’educació, ni els dirigents ni els països estan preparats per això”.
PUBLICITAT