Sant Magí Dimarts 18/08

AIGUASANTMAGI

PUBLICITAT

L’agenda de les festes de Sant Magí cada día al teu abast. En poc mes de dos minuts, repassem el mes destacat d’aquests díes de festes de la ciutat.

Avui Dimarts 18 les feste estan marcades per l’arribada de l’aigua de Sant Magí de la Brufaganya a Tarragona.
Ho farà a les sis per la carretera de Santes Creus, Rovira i Virgili, Rambla Nova i el Portalet.
A les set de la tarda, arribarà a la plaça de la Font amb els portats tarragonins i la Societat Sant Antoni de Valls. Sorolls, olors i sensacions d’altres temps, al servei del darrer esforç.

A un quart començarà la pujada cap del Portal del Carro, amb el Seguici integrat pel penó de la festa a cavall, Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros, Gegants Vells de la ciutat i del Cós del Bou, Nanos Vells, Nanos Nous, Ball de Bastons, Bastoners de l’Esbart de Santa Tecla, grallers, timbalers, carros enramats i la carrossa enramada del Sant, que faran el recorregut començant per carrer Cós del Bou, passant després de la baixada de la Pescateria, carrer de la Nau, Carrer Major, plaça de les Cols, carrer Merceria, Pare Iglésias, les Coques fins a arribar al Portal del Carro, on és farà la tradicional salutació per les colles castelleres i és farà el repartiment de l’aigua.
Després, retorn del seguici cap a la plaça de la Font, on hi haurà el Ball de Gegants, amb banda musical i balls de Bastons.

I una aposta alternativa i nova serà enguany la Primera Pujada Festiva de Sant Magí, des de la plaça dels carros, l’Agrupació Sardanista de Tarragona vol animar a la gent a fer la pujada cap al portal del Carro de sardanistes, xarangues, grallers i grups de música.

Cap a la mitjanit tindreu diferents cites musicals, a dos quarts de dotze a la plaça del rei la revetlla remullada amb la companyia d’espectacles pa sucat i dj remullat on gaudir d’una combinació d’aigua i música amb els tradicionals efectes aquàtics com el ruixadors del Carro, la Síndria, la Petxina Pelegrina i el Càntir .

Hem parlat amb Jordi Cartanyà, de Pa Sucat, que aporta més info i algun consell important per la gent que passi a gaudir de la música i de l’aigua.

A la plaça de la font la nit mes ballable de sant Magí amb les orquestres Girasol i Mitjanit.

PUBLICITAT